Νατοϊκό κέντρο κατασκοπείας στην Πολωνία για να αντιμετωπιστεί η Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno nato
Ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) άνοιξε ένα κέντρο κατασκοπείας στην Πολωνία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ικανότητα των 29 μελών της στρατιωτικής συμμαχίας να συλλέγουν πληροφορίες εν μέσω εντάσεων με τη Ρωσία.
Βρισκόμενη στη νότια πόλη της Κρακοβίας, η νέα εγκατάσταση επικεντρώνεται στην «ανάπτυξη των βασικών κανόνων, αρχών και δραστηριοτήτων» για τις υπηρεσίες πληροφοριών των συμμάχων του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Antoni Macierewicz κατά την εγκαίνια τελετή των εγκαταστάσεων.
Σημειώνοντας ότι η κατασκοπεία «καλύπτει όλους τους τομείς της ζωής» σήμερα, ο αξιωματούχος είπε ότι η στρατιωτική και κρίσιμη μη στρατιωτική υποδομή ήταν περισσότερο από ποτέ ευάλωτη σε κυβερνο-εργαλεία και συμβατική κατασκοπεία.
Το κέντρο Counter Intelligence Centre of Excellence (CI COE) είναι το 24ο επίσημα εγκεκριμένο COE του ΝΑΤΟ, το οποίο, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της συμμαχίας, «αποσκοπεί στην επέκταση των δυνατοτήτων της συμμαχίας και των κρατών μελών της να ενισχύσουν τις αντι-κατασκοπικές ενέργειες του ΝΑΤΟ και να βελτιώσουν τη διαλειτουργικότητα».
Τα COE συντονίζονται από την Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού (ACT) στο Norfolk της Βιρτζίνια και εκτελούν μια σειρά δραστηριοτήτων, από την άμυνα στον κυβερνοχώρο και τη στρατιωτική ιατρική, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Μιλώντας με την παρουσία του Ούγγρου, του Ρουμάνου και του Σλοβάκου ομολόγου του, ο Macierewicz δήλωσε ότι το νέο κέντρο ήταν «ουσιαστικά σημαντικό, ιδιαίτερα ενόψει των απειλών από τη Ρωσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ