Οι ΗΠΑ πιέζουν για αποβολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

olympic games
Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι άσκησαν πίεση σε αξιωματούχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ώστε να αποκλείσουν τη χώρα από τη μεγαλύτερη διεθνή αθλητική εκδήλωση.

«Το κράτος (δομές), μεταξύ άλλων μέσω κοινωνικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων», πιέζει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) μέσω των χορηγών του για να αποκλείσει τη Ρωσία από την εκδήλωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι «ορισμένα αμερικανικά όργανα» καταβάλλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν ότι η Ρωσία είτε θα αποκλεισθεί ολοκληρωτικά από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους, είτε θα αναγκαστεί να αγωνιστεί με ουδέτερη σημαία.
Είπε ότι μια τέτοια περίπτωση θα είναι «υποβάθμιση» για το ρωσικό έθνος.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι η ΔΟΕ στηρίζεται σε χρήματα χορηγών, προσθέτοντας ότι τα «αμερικανικά όργανα» έδωσαν σαφή σήματα στους χορηγούς να ασκήσουν πίεση στα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, υποχρεώνοντάς τα να εκδιώξουν τη Ρωσία από τους διεθνείς αγώνες. «Δεν μαντεύουμε απλά αυτό, ξέρουμε γι’ αυτό», δήλωσε ο Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ