"Πραξικόπημα στην Καταλονία… Νέος Φράνκο ο Μαριάνο Ραχόι"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

pugdemont catalonia
Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν δήλωσε το Σάββατο ότι η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 για την Καταλονία είναι η «χειρότερη επίθεση” από τη δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο.
«Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πουτζδεμόν ζήτησε από το κοινοβούλιο της Καταλονίας να συνεδριάσει για να συζητήσει τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση.
Η απόφαση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι να καθαιρέσει την κυβέρνηση της Καταλονίας και να οργανώσει νέες εκλογές αποτελεί «πραξικόπημα» και «επίθεση κατά της δημοκρατίας», δήλωσε νωρίτερα η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου.
https://youtu.be/UNR6d-DTEFA
«Ο κ. Ραχόι και οι σύμμάχοι του δεν ανέστειλαν το καθεστώς αυτονομίας… Ανέστειλαν τη δημοκρατία» ανέφερε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της καταλονικής κυβέρνησης Οριόλ Τζουνκέρας για την απόφαση της Μαδρίτης να θέσει σε εφαρμογή το άρθρο 155 του συντάγματος.
Από την πλευρά της, η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, έκανε λόγο για «σοβαρή επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των πολιτών, τόσο στην Καταλονία, όσο και σε άλλες ισπανικές επαρχίες». Απηύθυνε δε, έκκληση για συνέχιση των διαδηλώσεων.
Στο χορό των αντιδράσεων μπήκε και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοζέπ Μαρία Μπερτομέου, λέγοντας ότι ο σύλλογος έδωσε «την απόλυτη υποστήριξή του στους δημοκρατικούς θεσμούς της Καταλονίας που επέλεξε ο λαός της».
https://youtu.be/ebWs_a2Qz2M
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 450.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη υπέρ της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με την καταλανική αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ