Βρε κάτι «μπουμπούκια» του Βασιλικού Ναυτικού που χειρίζονται και πυρηνικά…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

hms vigilant
Εννέα ναύτες ενός εκ των πυρηνικών υποβρυχίων της Βρετανίας τέθηκαν εκτός Βασιλικού Ναυτικού, αφού απέτυχαν στον έλεγχο ναρκωτικών ουσιών, ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το πλήρωμα υπεβλήθη σε έλεγχο ναρκωτικών ουσιών μετά από αναφορές για πάρτι με ουσίες, κατά τη διάρκεια μιας ενδιάμεσης στάσης στις ΗΠΑ

«Δεν ανεχόμαστε την κατάχρηση ναρκωτικών από το προσωπικό που υπηρετεί. Όσοι διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρίθηκαν στα υψηλά μας πρότυπα αντιμετωπίζουν την απόλυση από την υπηρεσία», δήλωσε εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού.

Τα θετικά τεστ είναι μόνο το τελευταίο σκάνδαλο που χτυπά το πλήρωμα του HMS Vigilant τον τελευταίο καιρό. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο αρχηγός του πυρηνικού υποβρυχίου απαλλάχθηκε από τη διοίκηση, αφού αποκαλύφθηκε ότι είναι υπό διερεύνηση μετά από ισχυρισμούς για ανάρμοστη σχέση με γυναίκα υπαξιωματικό.

Ο δεύτερος κυβερνήτης αποχώρησε επίσης από το HMS Vigilant μετά από αναφορές για εξωσυζυγική σχέση με μια γυναίκα μηχανικό.

Οι Times μετέδωσαν ότι οι αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο, υποβάθμιση ή, στην περίπτωση του καπετάνιου, απόλυση εάν κριθεί ένοχος παραβίασης της πολιτικής «δεν ακουμπάμε» του Βασιλικού Ναυτικού, για όσους βρίσκονται σε σχέση εκτός της διοικητικής αλυσίδας.

Το σκάνδαλο ξεκίνησε ενώ το HMS Vigilant ήταν αγκυροβολημένο στο Kings Bay, στη Τζόρτζια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι, ενώ οι ανώτεροι ναυτικοί αρχηγοί βρίσκονταν στη Φλόριντα, τα κατώτερα και ανώτερα μέλη του πληρώματος φιλοξένησαν πάρτι με τα ναρκωτικά στα ξενοδοχεία τους. Μαθαίνοντας τις δραστηριότητές τους, οι ανώτεροι αξιωματικοί διέταξαν ελέγχους ναρκωτικών ουσιών σε όλο το πλήρωμα πριν τους επιτραπεί να επιστρέψουν στο πλοίο.

Εννέα από τους νέους στρατολογημένους απέτυχαν στη δοκιμή. Τέσσερις απολύθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ άλλοι πέντε τέθηκαν εκτός την Παρασκευή.

Ο κυβερνήτης του υποβρυχίου και ο πρώην κυβερνήτης του είναι οι μόνοι αξιωματικοί στο πυρηνικό υποβρύχιο με πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο που περιέχει την «επιστολή ύστατης ανάγκης», τις οδηγίες του πρωθυπουργού για το πώς να ανταποκριθούν εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεχθεί επίθεση με πυρηνικά όπλα.

Η Telegraph ανέφερε ναυτικές πηγές που είπαν ότι η απομάκρυνση δύο κορυφαίων αξιωματικών από ένα σκάφος ήταν «εξαιρετικά ασυνήθιστη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ