Ο ΥΠΑΜ του Ηνωμένου Βασιλείου παραιτείται μετά από ισχυρισμούς περί παρενόχλησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

fallon michael
Ο Σερ Michael Fallon, Βρετανός υπουργός άμυνας, παραιτήθηκε από τη θέση του μετά από ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Fallon δήλωσε ότι η συμπεριφορά του στο παρελθόν μπορεί να έχει «πέσει κάτω» από τα πρότυπα που αναμένουν οι ένοπλες δυνάμεις, έγραψε στην επιστολή παραίτησής του.
«Ορισμένοι ισχυρισμοί προέκυψαν σχετικά με τους βουλευτές τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σχετικά με την προηγούμενη συμπεριφορά μου», αναφέρει η επιστολή παραίτησης του Fallon, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent. «Πολλοί από αυτού ήταν ψευδείς αλλά δέχομαι ότι στο παρελθόν έπεσα κάτω από τα υψηλά πρότυπα που απαιτούσαμε από τις ένοπλες δυνάμεις που έχω την τιμή να εκπροσωπώ».
«Έχω συλλογιστεί τη θέση μου και ως εκ τούτου παραιτούμαι από υπουργός Άμυνας», καταλήγει η επιστολή.
Οι κατηγορίες ήρθαν για πρώτη φορά στο φως, αφότου ο αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι άγγιξε το γόνατο μιας γυναίκας δημοσιογράφου το 2002. Η δημοσιογράφος Julia Hartley-Brewer δεν ονόμασε τον Fallon όταν αναφέρθηκε στο περιστατικό.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Fallon ζήτησε συγγνώμη για ακατάλληλη συμπεριφορά προς την Hartley-Brewer σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από 15 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ