Βιοντίζελ από χρησιμοποιημένα έλαια στην αγορά της Κίνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

gutter oil
Το καύσιμο βιοντίζελ που παράγεται από ανακυκλωμένο λάδι διατίθεται προς πώληση σε βενζινάδικο που εκμεταλλεύεται η εταιρεία πετρελαίου Sinopec στη Σαγκάη. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω την παραγωγή βιοντίζελ και τις πωλήσεις.

Είκοσι οχήματα γεμάτα με βιοντίζελ που παράγεται από ανακυκλωμένο λάδι έφτασαν σε βενζινάδικο στην επαρχία Fengxian που διαθέτει δύο δεξαμενές πετρελαίου βιοντίζελ.
Το καύσιμο πωλείται στα 5,72 γιουάν (0,86 δολάρια) ανά λίτρο, σε σύγκριση με τα 6,02 ($ 0,9) για το βασικό ντίζελ.
Η Sinopec προετοιμάζεται τώρα να ξεκινήσει την πώληση ανακυκλωμένων καυσίμων σε άλλο βενζινάδικο στην περιοχή Pudong.
Η κίνηση σηματοδότησε το ντεμπούτο του βιοκαυσίμου που παράγεται από έλαιο λίπους και το μαγειρικό λάδι που χρησιμοποιείται στην ενεργειακή αγορά της Κίνας, σύμφωνα με την εφημερίδα The People’s Daily.
Ο Yang Jinsong, διευθυντής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων της Σαγκάης, δήλωσε ότι οι δημοτικές αρχές θα ενθαρρύνουν την επέκταση της αγοράς καυσίμου βιοντίζελ. Συγκεκριμένα, τα καύσιμα θα χρησιμοποιηθούν από αστικά λεωφορεία, υγειονομικά οχήματα, φορτηγά και φορτηγά πλοία.
Για τη Σαγκάη, το βήμα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, δεδομένου ότι η πόλη ανακτά κατά μέσο όρο 150 τόνους ελαιολάδου ημερησίως. Σύμφωνα με τον Zheng Shusong, αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Έργων Ασφάλειας Τροφίμων της Σαγκάης, η κίνηση θα ενθαρρύνει τώρα την ανάκτηση των χρησιμοποιημένων ελαίων από τα εστιατόρια.
Ενώ προηγουμένως, τα εστιατόρια έπρεπε να πληρώσουν για την ανάκτηση και την επεξεργασία αποβλήτων ελαίου, τώρα θα είναι σε θέση να πουλήσουν τα έλαιά τους στην εταιρεία ανακύκλωσης της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ