Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προειδοποιεί ότι… υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

prince william
Ο πρίγκιπας Oυίλιαμ έστειλε μια προειδοποίηση ότι ο πλανήτης μας με τον υπερπληθυσμό του απειλεί τα ζωικά είδη. Τα σχόλιά του έρχονται καθώς ειδικοί προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της Βρετανίας θα διογκωθεί σε 70 εκατομμύρια μέχρι το 2029.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο, ο δούκας του Cambridge δήλωσε ότι ένας ταχέως αυξανόμενος πληθυσμός θέτει «τεράστια πίεση» στα ζωικά είδη. Είπε ακόμα ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μια στρατηγική, που θα επιτρέπει στους ανθρώπους και στο ζωικό βασίλειο να μοιράζονται το περιβάλλον.
«Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, έχουμε δει παγκόσμιους πληθυσμούς άγριων ζώων να μειώνονται κατά περισσότερο από το ήμισυ. Θα πρέπει να εργαστούμε πολύ πιο σκληρά και να σκεφτούμε πολύ βαθύτερα, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα ανθρώπινα όντα και τα άλλα είδη ζώων με τα οποία μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη μπορούν να συνεχίσουν να συνυπάρχουν.
Ο ταχέως αναπτυσσόμενος ανθρώπινος πληθυσμός της Αφρικής προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί έως το 2050 – μια συγκλονιστική αύξηση τριών και μισού εκατομμυρίου ανθρώπων το μήνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αύξηση αυτή θέτει την άγρια φύση και τους οικοτόπους υπό τεράστια πίεση. Η αστικοποίηση, η ανάπτυξη των υποδομών, η καλλιέργεια – όλα καλά πράγματα από μόνα τους, αλλά θα έχουν τρομερό αντίκτυπο εάν δεν αρχίσουμε να σχεδιάζουμε και να λάβουμε μέτρα τώρα».
https://youtu.be/NQf-MTDzLkw
Πρόσθεσε ότι η υπερβόσκηση και η κακή παροχή νερού θα έχουν «καταστροφική επίδραση» στα ζωικά είδη εάν δεν εφαρμοστούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πρόκλησης.
Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ βρήκε επίσης την ευκαιρία να μιλήσει ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες του παράνομου εμπορίου ζώων, τόσο στην άγρια φύση όσο και στους ανθρώπους.
«Είναι βάρβαρο, καταστρέφει τα μέσα διαβίωσης και τις κοινότητες και υποστηρίζει το οργανωμένο έγκλημα», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ