"Κύμα" ανώνυμων τηλεφωνημάτων: Εκκένωση του θεάτρου Μπολσόι, ξενοδοχείου και εμπορικού στην Κόκκινη Πλατεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

bolsoi theater
Χιλιάδες άτομα προχώρησαν στην εκκένωση του θεάτρου Μπολσόι στην Μόσχα, του ξενοδοχείου Metropol και του εμπορικού κέντρου GUM στην Κόκκινη Πλατεία και σε άλλα σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας μετά από κύμα ανώνυμων τηλεφωνικών απειλών για τοποθέτηση βόμβας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik, μόνο από το θέατρο υπολογίζεται πως βγήκαν εσπευσμένα από 700 έως και 3.500 άτομα. Ενώ, σύμφωνα με το Russia Today, περίπου 5.000 άτομα απομακρύνθηκαν από το πολυκατάστημα στην Κόκκινη Πλατεία αλλά και από το ξενοδοχείο.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο γύρω από το θέατρο και από το εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με το TASS, οι θεατές κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το θέατρο πριν από την έναρξη προγραμματισμένης παράστασης στις 1600 GMT (1800 ώρα Ελλάδος).
Ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα των υπευθύνων και ότι πρόκειται για τέσσερις ρώσους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό και έχουν “συνεργούς” εντός της Ρωσίας.
Τους τελευταίους δύο μήνες δεκάδες είναι τα απειλητικά τηλεφωνήματα που έχουν αναστατώσει τη Ρωσία με τις αρχές ασφαλείας της χώρας να έχουν προβεί σε εσπευσμένες εκκενώσεις σχολείων, σιδηροδρομικών σταθμών, κινηματογράφων και άλλων δημόσιων κτιρίων.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα τηλεφωνήματα που προειδοποιούσαν ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν λάθος συναγερμοί, ενώ κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ