«Απαράδεκτη παρέμβαση στις εγχώριες υποθέσεις»: Η Αίγυπτος εγκαλεί αρκετούς δυτικούς πρεσβευτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η Αίγυπτος εγκάλεσε τους πρεσβευτές από Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία και θα καλέσει και αυτούς του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά, για να διαμαρτυρηθεί για μια δήλωση στην οποία οι προαναφερθείσες χώρες καταδίκασαν την κράτηση ενός δικηγόρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Ibrahim Metwaly.

Το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών κατέρριψε τη Δυτική δήλωση ως «μια κραυγαλέα και απαράδεκτη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις και στο έργο της δικαστικής εξουσίας».
Ο Metwaly βοηθούσε σε μια έρευνα για το θάνατο του Ιταλού μαθητή Giulio Regeni, του οποίου το σώμα ανακαλύφθηκε σε τάφρο στις παρυφές του Κάιρο το 2016, με ενδείξεις εκτεταμένων βασανιστηρίων, σύμφωνα με το Reuters.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων ότι κρατήθηκε με κατηγορίες διάδοσης ψευδών ειδήσεων και της προσχώρησης σε παράνομη ομάδα.
Ο σύμβουλος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος ίδρυσε τον Σύνδεσμο των Οικογενειών των Εξαφανισθέντων, κρατήθηκε από την ασφάλεια του αεροδρομίου το Σεπτέμβριο, ενώ κατευθυνόταν στη Γενεύη για να συμμετάσχει σε διάσκεψη του ΟΗΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ