17/05/2021

Βάλτε λίγο χρώμα στη διατροφή σας και δεν θα χάσετε!

piperies
Χρωματιστές πιπεριές.

Οι πιπεριές μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους: ωμές, ψητές, σε σαλάτες, σάλτσες ή μαγειρευτά φαγητά.
Οι πιπεριές χαρίζουν ιδιαίτερο άρωμα, γεύση και χρώμα στα πιάτα που προστίθενται. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε απαραίτητα συστατικά ενισχύει τη θρεπτική αξία του γεύματος.
Οι χρωματιστές πιπεριές αποτελούν αρχικά πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης C, που λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό, ενδυναμώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και παίζει σημαντικό ρόλο στη γενικότερη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη ασθενειών. Μάλιστα, οι φρέσκιες πιπεριές περιέχουν υψηλότερα ποσά βιταμίνης C από τα πορτοκάλια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το εν λόγω θρεπτικό συστατικό.
Από την άλλη, περιέχουν φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προκαλούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού, καθώς και άλλα πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α και Ε, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β6.
Τέλος, οι πολύχρωμες πιπεριές περιέχουν φλαβονοειδή και περισσότερα από 30 είδη καροτενοειδών, μεταξύ των οποίων λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που συνδέονται στενά με την υγεία των ματιών, β-καροτένιο, το οποίο αποτελεί πρόδρομο μόριο της βιταμίνης Α και λυκοπένιο, που λειτουργεί ως αντικαρκινικός παράγοντας.
neadiatrofis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ