Ο Ερντογάν και η τουρκική μασονία (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

heiladakis2
Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευα της Milliyet που επικαλούνταν πηγές του Τούρκου ερευνητή της μασονίας, Γιουσούφ Εστροτί, στην Τουρκία το 2010 λειτουργούσαν δυο μεγάλες στοές όπου ανήκουν περί τις 14 χιλιάδες μασόνοι ενώ από αυτούς οι έντεκα χιλιάδες ανήκουν στην «Στοά των Ελευθέρων και Αποδεδειγμένων Τεκτόνων».

Η στοά αυτή δέχεται και μέλη της που δεν είναι Τούρκοι αλλά κατοικούν στην Τουρκία και έχουν φυσικά τα απαραίτητα προσόντα για να εισέλθουν στην τουρκική μασονία.
Οι τουρκικές μασονικές στοές βρίσκονται στις πόλεις Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Προύσα, Άδανα, Εσκή Σεχήρ, Ντενιζλί, Μπόντρουμ, Μαρμαρίς, Κουσάντασι, Αττάλεια, Τσεσμέ και Φετχιγιέ. Δηλαδή εκτός από τις μεγάλες πόλεις υπάρχει έντονη μασονική δραστηριότητα σε καλοκαιρινά θέρετρα κυρίως στην νοτιοδυτική Τουρκία, όπου υπάρχει και μεγάλη επαφή με τα ελληνικά νησιά. Οι Τούρκοι μασόνοι προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής, του εμπορίου, της βιομηχανίας, της επιστήμης και από διάφορους άλλους τομείς της δημόσιας ζωής, ενώ σύμφωνα με τον Τούρκο ερευνητή ακόμα και Τούρκοι στρατηγοί είναι μέλη των μασονικών στοών.
Ενδιαφέρων ήταν και το στοιχείο που ανέφερε ότι ανάμεσα στους 14 χιλιάδες Τούρκους μασόνους υπάρχουν και 500-600 γυναίκες μασόνοι, κάτι το πρωτοφανές για τα τουρκικά παραδοσιακά δεδομένα, ενώ η τουρκική μασονία κάλυπτε ουσιαστικά όλο το πολιτικό φάσμα εκτός ίσως από την ισλαμική παράταξη για την οποία δεν ανέφερε κανένα στοιχείο. Τέλος γίνονταν μια εκτενή αναφορά για την ιστορία της μασονίας και για τον μύθο του Χιράμ και το κτίσιμο του ναού του Σολομόντα, από τον οποίο, σύμφωνα με τους τέκτονες, προέρχεται όλη η τεκτονική ιστορία κάνοντας και μια προφητική αναφορά σχετικά με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, ότι ήταν το πρώτο βήμα για να ανοικοδομηθεί ο ναός του Σολομόντα.
heiladakis11
Παράλληλα και η Χουριέτ για το θέμα με ένα άλλο επίσης αποκαλυπτικό δημοσίευα που ανέφερε για την ύπαρξη περίπου 13 χιλιάδων Τούρκων μασόνων. Το δημοσίευμα αυτό ανέφερε ότι στην Τουρκία λειτουργούν περί τις 197 στοές, στις οποίες συνέρχονται 13.500 Τούρκοι μασόνοι. Το ενδιαφέρων ήταν ότι στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονταν πως στη γειτονική Ελλάδα υπάρχουν επίσης 8 χιλιάδες μασόνοι, ενώ έκανε αναφορά και για άλλες μουσουλμανικές χώρες όπου δεν υπάρχουν επίσημα μασονικές στοές πλην του Μαρόκου, ενώ λειτουργούν πολλές παράνομες, αλλά και εξόριστες, κυρίως ιρανικές μασονικές στοές καθώς στο Ιράν έχουν απαγορευτεί. Η τουρκική εφημερίδα αποκάλυπτε επίσης ότι στην Γερμανία υπάρχουν πέντε τουρκόφωνες μασονικές στοές στις οποίες ανήκουν αρκετοί επώνυμοι Τούρκοι της Γερμανίας.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα, και στο Παρίσι λειτουργούν δυο τουρκόφωνες μασονικές στοές, άλλη μια στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, (προφανώς από τουρκόφωνους Εβραίους), στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ανατολία», στην Νέα Υόρκη και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Αλλά το πιο ενδιαφέρων ήταν πως η Χουριέτ αποκάλυπτε ότι ακόμα και στην ΜΙΤ, δηλαδή στην μεγαλύτερη τουρκική μυστική υπηρεσία, υπάρχουν πολλοί μασόνοι για τη ταυτότητα των οποίων φυσικά δεν μπορεί να γίνει κανένας λόγος.
Τον Δεκέμβριο του 2005 ο μεγάλος Δάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας, Jean-Michel Quillardet, με επίσημο έγγραφο του που είχε διαβαστεί σε όλες τις τουρκικές στοές, επαινούσε την τουρκική μασονία για την μεγάλη συμβολή της στην διατήρηση του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους. Ο Γάλλος Μεγάλος Δάσκαλος της στοάς, είχε αναφερθεί και στο πρόβλημα της ισλαμικής μαντίλας το οποίο αντιμετωπίστηκε στην Γαλλία με κάποια νομοθετικά μέτρα χωρίς όμως να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα.
Σύμφωνα με δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, Γιενη Σαφάκ, η τουρκική μασονία αφού είχε αναλάβει με επιτυχία μετά από πολλά χρόνια «σιγής», την διοργάνωση της μασονίας στο Αζερμπαϊτζάν, της ανατέθηκε το έργο της διοργάνωσης και ελέγχου των μασονικών στοών και άλλων περιοχών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση των ρωσικών στοών που δεν είδαν με καλό μάτι την τουρκική αυτή διείσδυση με αμερικανική μάλιστα καθοδήγηση. Οι τουρκικές μασονικές δραστηριότητες στο Αζερμπαϊτζάν και ευρύτερα είχαν αρχίσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το 2003 και βρίσκονταν υπό την καθοδήγηση του Μεγάλου Δασκάλου, Robert B Heyat, ο οποίος, όπως αποκαλύπτονταν, είναι τουρκικής καταγωγής από το ιρανικό Αζερμπαϊτζάν και από την ιστορική πόλη της Ταυρίδας.
https://youtu.be/3lITUYpMlLc
Ενδιαφέρων είναι ότι ενώ συχνά το καθεστώς κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν για διασυνδέσεις του με την μασονία κανείς δεν πείραξε τις μασονικές στοές της Τουρκίας ενώ υπήρξαν και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για υπόγειες διασυνδέσεις του ίδιου του Ερντογάν με τους μασόνους που τον στήριξαν τουλάχιστον στην αρχή της ανόδου του στην εξουσία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ