Οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει 5,6 τρισ. δολάρια σε πολέμους μετά την 11η Σεπτεμβρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

us army
Η Ουάσιγκτον έχει δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό σε πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και το Πακιστάν από το 2001, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ο αριθμός αυτός είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερος από ό, τι ισχυρίστηκε το Πεντάγωνο στις επίσημες εκτιμήσεις.

Έρευνες από το Ινστιτούτο Watson Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Brown, διαπίστωσαν ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου οι πόλεμοι των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις «πρόσθετες δαπάνες για την Εσωτερική Ασφάλεια και τα Τμήματα της Άμυνας και των Βετεράνων» είχαν ανέλθει σε περισσότερα από 4,3 τρισ. μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 5,6 τρισεκατομμύρια δολάρια μόλις προστέθηκαν τα πιθανά κόστη του 2018, μαζί με εκτιμώμενες μελλοντικές δαπάνες για βετεράνους.
Η μελέτη έδειξε ότι ο αριθμός είναι δραστικά διαφορετικός από τα 1,52 τρισεκατομμύρια δολάρια που το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι οι πόλεμοι έχουν κοστίσει στους φορολογούμενους των ΗΠΑ μεταξύ των οικονομικών ετών 2001 και 2018.
Ο αριθμός αυτός δόθηκε σε προηγούμενη έκθεση του Πενταγώνου με τίτλο «Εκτιμώμενο κόστος για κάθε φορολογούμενο για τους πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία».
Το ινστιτούτο Watson ισχυρίζεται ότι έχει χρησιμοποιήσει μια «πιο περιεκτική εκτίμηση» του παγκόσμιου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», αναφέροντας συνολικό κόστος περίπου 23.386 δολαρίων ανά Αμερικανό φορολογούμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ