Deutsche Bank: Σε παρακολούθηση από το ΔΝΤ οδηγείται η Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://www.olympia.gr/wp-content/uploads/2020/08/CF84CEBFCEBACEBFCEB3CEBBCF85CF86CEBFCF83.jpgΣε φάση στενής παρακολούθησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να περάσει το επόμενο διάστημα η Ελλάδα εκτιμά η Ντόιτσε Μπανκ.
Οι συντάκτες έκθεσης της τράπεζας κάνουν λόγο για οικονομική, αλλά και πολιτική αδυναμία της Ελλάδας, για μη βιώσιμη εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών και μη βιώσιμο εξωτερικό χρέος. Επιμένουν επίσης στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης του τραπεζικού κλάδου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στην διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος θα μπορούσε να καταλήξει είτε σε επιβολή ποινών, είτε σε παραπομπή στο ΔΝΤ.
Για τις τράπεζες σημειώνουν μάλιστα ότι το ΔΝΤ πρόσφατα υπογράμμισε  για «επαρκές αλλά μειούμενο» επίπεδο τραπεζικών κεφαλαίων.
Η Deutsche Bank αναμένει ότι τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο η Κομισιόν θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες υποδείξεις προς την Ελλάδα. Τον Μάιο ή τον Ιούνιο αναμένεται να διαπιστωθεί ότι απαιτείται η λήψη περαιτέρω μέτρων.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα οποιαδήποτε στιγμή δεν καταφέρει να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια, η Deutsche Bank εκτιμά ότι η Κομισιόν θα κατευθύνει την Ελλάδα να αναζητήσει στήριξη στο ΔΝΤ.
http://www.antinews.gr/?p=25090

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ