Ο Προβόπουλος "γονάτισε" και το Χρηματιστήριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιάς τράπεζας είναι τελικά διοικητής ο Γιώργος Προβόπουλος και για ποιους δουλεύει; Το ερώτημα πλανάται διαρκώς τις τελευταίες ημέρες και δυσκολεύονται να το απαντήσουν ακόμα και οι συνάδελφοί του κοσμοπολίτες τραπεζίτες.
CF80CF81CEBFCEB2CEBFCF80CEBFCF85CEBBCEBFCF82Με μια απίστευτη ευκολία ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος τράβηξε ξανά το χαλί κάτω από τα πόδια της ελληνικής οικονομίας.
Πήγε προχθές στη αρμόδια επιτροπή της βουλής και υπενόησε ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί.
Προς τιμήν του ο μόνος που ζήτησε από τον κεντρικό τραπεζίτη να επανορθώσει (για την ατυχή φράση του) ήταν ο βουλευτής του Συνασπισμού Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αντίθετα παγερά αδιάφοροι ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρούσαν προφανώς ότι το θέμα δεν τους ενδιαφέρει.
Η παραδοχή Προβόπουλου πυροδότησε για μια ακόμη φορά κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά των ελληνικών ομολόγων και ταυτόχρονα γονάτισε το Χρηματιστήριο (-2,3% ο γενικός δείκτης).
Με κατευναστικές δηλώσεις για να αντιστρέψει την κατάσταση επιχείρησε να παρέμβει ο διοικητής της Εθνικής, Τάκης Αράπογλου, που σημείωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το ίδιο περίπου συνέβη και πριν μια εβδομάδα που ο Γιώργος Προβόπουλος, είχε ζητήσει από τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες να μη χρησιμοποιούν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου για να δανείζονται στις δημοπρασίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Οι σχετικές παραινέσεις οδήγησαν και τότε σε κατακρήμνιση των ελληνικών ομολόγων.
Ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίσθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι να μην απολαμβάνει της κυβερνητικής εμπιστοσύνης.
Αιτία ήταν δηλώσεις του στη βουλή για το ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ για το διψήφιο έλλειμμα του προϋπολογισμού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε ότι ποτέ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (πριν τις εκλογές του 2004), δεν είχε ενημέρωση για τα σχετικά στοιχεία που πιστοποιούσαν τέτοιο χάος στα δημοσιονομικά.
Δημήτρης Κομνηνός
i-reporter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ