ΒΙΝΤΕΟ – Ένας χαμένος κόσμος κάτω από την επιφάνεια: Βλέποντας το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου με drone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/og_1u8RFmuI
Μια ομάδα από Ρώσους ταξιδιώτες εξερεύνησε ένα από τα πιο θεαματικά αλλά λιγότερο επισκέψιμα φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο – το σπήλαιο Son Doong που βρίσκεται στις ζούγκλες του εσωτερικού Βιετνάμ.

Το μεγαλύτερο γνωστό σπήλαιο του κόσμου, το οποίο σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα μιας σπηλιάς που προκλήθηκε από έναν ορεινό ποταμό τουλάχιστον πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια, είχε ανακαλυφθεί από έναν ντόπιο το 1991.
Στο πλάτος του, μετρά 150 με 200 μέτρα, εκτείνεται για πάνω από 5 χιλιόμετρα και έχει όγκο 38,5 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, περίπου διπλάσιο από το μέγεθος του επόμενου μεγαλύτερου υπόγειου κοίλου.
Το Son Doong ήταν εντελώς κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι το 2013 και η ρωσική ομάδα των έξι, πέρασε ένα χρόνο για τη διευθέτηση των αδειών για το ταξίδι.
son doong
Το ταξίδι τους μέσα στη σπηλιά, τους πήρε τέσσερις μέρες έντονων αναρριχήσεων με θεαματικά αξιοθέατα, όπως μερικούς από τους πιο επιβλητικούς σταλαγμίτες του κόσμου, ρεύματα ταχείας ροής και υπόγεια δάση.
Μόνο περίπου 2.000 άτομα πιστεύεται ότι έχουν ταξιδέψει στην απομακρυσμένη τοποθεσία και λιγότεροι από δώδεκα έχουν κινηματογραφήσει το εσωτερικό με drone. Μόνο περιορισμένες εκδρομές που κοστίζουν αρκετές χιλιάδες δολάρια διατίθενται κάθε χρόνο και αυτές ξεπουλούν μέσα σε λίγες ώρες.
https://vimeo.com/242163982
http://www.cameraptor.com/sondong

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ