Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Πιο υγιή μαλλιά με αυτές τις 8 τροφές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

vitamin b7
Η βιοτίνη, γνωστή επίσης ως βιταμίνη Β7, προστατεύει τα μαλλιά και τα νύχια, έτσι ώστε να είναι ένα αναγκαίο μέρος της διατροφής σας, ειδικά αν θέλετε να έχετε πλούσια μαλλιά και δυνατά νύχια, σύμφωνα με το Reader’s Digest.

Η βιταμίνη χρειάζεται για το μεταβολισμό πρωτεϊνών, όπως την κερατίνη, και λιπαρών που είναι αναγκαία για τα μαλλιά, αναφέρει ο διατροφολόγος Keri Glassman.

Με αυτές τις οκτώ τροφές μπορείτε να αυξήσετε την βιοτίνη στη διατροφή σας:

Αμύγδαλα

Το ¼ του ποτηριού αμυγδάλων εμπεριέχει 14,72 μικρογραμμάρια βιοτίνης. Πρόσθεσε λίγα στο πρωινό σας με μια άλλη τροφή που έχει πολλή βιοτίνη, όπως τη βρώμη για να δείτε ουσιαστική αύξηση στα μαλλιά σας.

Γλυκοπατάτες

Η κάθε γλυκοπατάτα εμπεριέχει περίπου οκτώ μικρογραμμάρια βιοτίνης, καθώς επίσης άλλες βιταμίνες που είναι αναγκαίες για καλή επιδερμίδα, όπως τη βιταμίνη C και φυτικές ίνες.

Αυγά

Ο Glassman είπε ότι ο κρόκος του αυγού είναι «πλούσιο» στη βιοτίνη, αλλά τα ωμά ασπράδια του αυγού εμποδίζουν τον μεταβολισμό της βιταμίνης. Οπότε καλό είναι να τα ψήνετε καλά τα αυγά σας για να πάρετε την ανάλογη δόση βιοτίνης που χρειάζεστε.

Κρεμμύδια

Το κάθε ποτήρι κρεμμυδιών εμπεριέχει περίπου οκτώ μικρογραμμάρια βιοτίνης. Προσθέστε λίγο ωμό κρεμμύδι στη σαλάτα σας για να επωφεληθείτε από το καυτερό λαχανικό.

Βρώμη

Μόνο ¼ του ποτηριού βρώμης εμπεριέχει το 25% των αναγκών σου βιοτίνης. Μια έρευνα βρήκε ότι άνθρωποι που έπαιρναν μια βιταμίνη με βιοτίνη είδαν βελτίωση στη δύναμη των νυχιών τους.

Ντομάτες

Βρείτε μια ευκαιρία να προσθέσετε ντομάτες στο κάθε γεύμα σας, επειδή είναι τόσο πλούσιες στη βιοτίνη. Η ντομάτα εμπεριέχει το 24% της καθημερινής δόσης της βιταμίνης.

Φιστίκια

Ο Glassman είπε ότι ¼ του ποτηριού φιστίκια εμπεριέχει 6,4 μικρογραμμάρια βιοτίνης.

Καρότα

Τα καρότα είναι μια απόλυτη πηγή βιοτίνης και γενικά είναι ωφέλημα για την επιδερμίδα σας. Επίσης, τα καρότα, όπως είπε ο Glassman, είναι εξίσου καλά για την κυκλοφορία του αίματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ