Η ομάδα ΒΑΝ είχε προβλέψει το σεισμό στην Αχαΐα!

varotsos 29 may

Συγκλονίζει η είδηση ότι η ομάδα ΒΑΝ είχε προβλέψει το σεισμό. Δεν είναι δυνατόν Έλληνες επιστήμονες που απλά κάνουν το λάθος να μη διατηρούν δεσμούς με την εκάστοτε εξουσία να εξοβελίζονται ανεξαρτήτως της βαρύτητας των μελετών τους.
Και βέβαια οι σεισμοί μπορούν να προβλεφθούν διότι είναι μια φυσική, επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Απλά η δυτική κουλτούρα δε μπορεί να ανακαλέσει όλη αυτή τη συκοφάντηση των θετικών επιστημών γιατί εκεί στηρίχθηκε. Στο να αποξενώσει την πρακτική χρήση των μαθηματικών και να την κρατήσει απλά για τεφτέρια και ισολογισμούς.
Διαβάστε όλη τη μελέτη ΕΔΩ.
Πρότυπο πρόβλεψης σεισμών στην Ιαπωνία η μέθοδος ΒΑΝ
Η θεωρία η οποία θέλει τα «ηλεκτρομαγνητικά κύματα» να «προλέγουν» επερχόμενες σεισμικές δονήσεις έχει βρεθεί επανειλημμένως στο επίκεντρο της δημοσιότητας στην Ιαπωνία όπου αντιμετωπίζεται ως «ένας σχεδόν μεσσιανικός τρόπος πρόβλεψης σεισμών», σύμφωνα με την έκδοση «Japan Τoday».
Το Ινστιτούτο Φυσικών και Χημικών Ερευνών «RΙΚΕΝ» φέρεται να «εισήγαγε» στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μία μέθοδο πρόβλεψης σεισμών από την Ελλάδα τη δεκαετία του 1980. Οι Ιάπωνες συνεργάζονται με τον Παναγιώτη Βαρώτσο από το 1997, ενώ από το 1996 και μετά, επένδυσαν περισσότερα από 6,4 εκατομμύρια ευρώ σε επιστημονικά project τύπου ΒΑΝ. Συνολικά η χώρα επενδύει περί τα 100 εκατ. δολάρια ετησίως στην ανάπτυξη μεθόδων πρόβλεψης σεισμών.
Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ιάπωνα Σεϊγια Ουγιέντα από το Ερευνητικό Κέντρο Πρόβλεψης Σεισμών στο Πανεπιστήμιο Τοκάι, φέρεται να κατάφερε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ΒΑΝ να προβλέψει ορθώς σεισμική δραστηριότητα η οποία ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου στη χερσόνησο Ιζου.
Οι Ιάπωνες θαυμάζουν τόσο τον Βαρώτσο ώστε τον έκαναν μέχρι και ήρωα σε κόμικς manga.
Το ερευνητικό κέντρο
Η Ιαπωνική Επιστημονική και Τεχνολογική Υπηρεσία (JST) θεωρεί πως η «πρόβλεψη σεισμών είναι δυνατή». Το Ερευνητικό Κέντρο Πρόβλεψης Σεισμών (EPRC) λειτουργεί στη χώρα από το 1994. Παρόμοιο ερευνητικό κέντρο λειτουργεί και στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, ενώ στο πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρόβλεψη Σεισμών (CCEP) κράτος και πανεπιστήμια συνεργάζονται ανταλλάσσοντας πληροφορίες και δημοσιεύοντας δύο εκθέσεις κάθε χρόνο.
Η Ιαπωνία περιμένει έναν μεγάλο σεισμό, ο οποίος, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από το 2010.
Γ. Σκαφίδας
Τα συγχαρητήρια στο Greekalert και στον Internetakia για την αποκάλυψη. (Τώρα με τα ανεξάρτητα ιστολόγια τίποτα δεν κρύβεται..)
ΕΘΝΟΣ 
Νέα ειδοποίηση-έκθεση της ομάδας ΒΑΝ, για επικείμενο μεγάλο σεισμό στον ελλαδικό χώρο, με βάση σεισμικά σήματα που καταγράφηκαν στα μέσα Ιανουαρίου, αναρτήθηκε την πρώτη Φεβρουαρίου στη βάση δεδομένων «Statistical mechanics» του αμερικανικού πανεπιστημίου Cornell.
Το επιστημονικό συμπέρασμα από τα δύο ισχυρά, προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα «SΕS», που έχει καταγράψει το δίκτυο ΒΑΝ στις 10 Ιανουαρίου στην Πάτρα και στις 14 Ιανουαρίου στον Πύργο, είναι ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αναμένουμε ισχυρό σεισμό, μεγαλύτερο από 6 Ρίχτερ!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ