Πέθανε ο κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον – Αλήθεια, ή hoax news;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

manson charles
Ο κατά συρροή δολοφόνος Charles Manson βρέθηκε νεκρός από το προσωπικό νοσοκομείου της Καλιφόρνια, μετά από μια σύντομη νοσηλεία που περιβάλλεται από μυστήριο, όπως μεταδίδουν αμερικανικές ιστοσελίδες. Για απάτη (hoax) κάνουν λόγο άλλες ιστοσελίδες.

Ο καταδικασμένος μανιακός δολοφόνος μεταφέρθηκε από τη φυλακή σε νοσοκομείο στο Bakersfield της Καλιφόρνια αυτή την εβδομάδα, όπου πέθανε λίγο αργότερα σε ηλικία 83 ετών.
Λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία του θανάτου του εξακολουθούν να είναι άγνωστες, λόγω των ομοσπονδιακών και κρατικών νόμων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που απαγόρευσαν στο Τμήμα Σωφρονισμού και Αποκατάστασης της Καλιφόρνιας «να σχολιάσει προστατευμένες πληροφορίες για την υγεία για οποιονδήποτε φυλακισμένο υπό κράτηση».
Ένας εκπρόσωπος του CDCR επιβεβαίωσε τις αναφορές για το θάνατο του Manson, διαβεβαιώνοντας τον Τύπο ότι η υπηρεσία σύντομα θα βγάλει επίσημη δήλωση σχετικά με τον θάνατό του.
Ο επικεφαλής της οικογένειας Manson κρίθηκε ένοχος το 1971 για την ενορχήστρωση δολοφονιών επτά ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Sharon Tate.
Αναφέρθηκε ότι προσπάθησε να ξεκινήσει έναν «φυλετικό πόλεμο», τον οποίο ονόμασε “Helter Skelter” από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles.
Ο Manson καταδικάστηκε σε θάνατο, μια ποινή που αργότερα τροποποιήθηκε σε ισόβια κάθειρξη στη φυλακή του Corcoran.
Ο γεννημένος στο Οχάιο Μάνσον έφτιαξε μια αίρεση γνωστή ως «οικογένεια Manson» γύρω από τον εαυτό του στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Ο Manson συγκέντρωσε μια ομάδα δραπέτων και περιθωριακών, γνωστών ως οικογένεια Manson.
Το καλοκαίρι του 1969, κατεύθυνε τους νεαρούς οπαδούς του να δολοφονήσουν επτά άτομα, σε αυτό που οι εισαγγελείς είπαν ότι ήταν μέρος ενός σχεδίου για την υποκίνηση ενός φυλετικού πολέμου.
Hoax news;
Σύμφωνα με το Hoax Alert, δίκτυο ψεύτικων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων διέδωσε πολλές ιστορίες υποστηρίζοντας ότι ο διαβόητος δολοφόνος έχει πεθάνει.
Την Κυριακή, οι Los Angeles Times ανέφεραν ότι ενώ ο Manson, φέρεται να είναι ακόμα ζωντανός, το Τμήμα Σωφρονισμού και Αποκατάστασης της Καλιφόρνια έχει επικαλαεστεί τόσο του νόμους ιδιωτικού δικαίου, όσο και τους κρατικούς νόμους για να εξηγήσει γιατί οι αρχές δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την κατάστασή του.
Αυτό δεν εμπόδισε το δίκτυο ψεύτικων ιστοτόπων ειδήσεων σχεδιασμένων να μοιάζουν με τοπικές ιστοσελίδες ειδήσεων, από την ανάρτηση ψευδών ιστοριών που αναφέρουν τον θάνατο του Manson, όπως π.χ. οι Florida Times.
Η πανομοιότυπη ιστορία εμφανίστηκε επίσης σε μια τοποθεσία με διεύθυνση διαδικτύου “texas-express.com”.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hoax Alert, η οποία εντοπίζει και εκθέτει τα fake news σε πραγματικό χρόνο και οι δύο ιστοσελίδες είναι μέρος ενός δικτύου ψεύτικων ιστοτόπων ειδήσεων που έχουν εξαπλώσει hoaxes.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ