Ελληνικός καφές: Τα οφέλη του στην υγεία μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ellinikos kafes
Μπορεί στις δυτικές κοινωνίες τα τελευταία χρόνια να έχουν εξαλειφθεί τα λοιμώδη νοσήματα, όμως αυτά που πλέον ταλαιπωρούν το σύγχρονο κόσμο, είναι τα χρόνια νοσήματα, όπως είναι ο Διαβήτης και το Αλτσχάιμερ. Μπορεί ο ελληνικός καφές να περιορίσει νοσήματα όπως ο διαβήτης και το αλτσχάιμερ;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία και διήρκεσε 12 χρόνια, έδειξε πως όσοι πίνουν τακτικά καφέ έχουν λιγότερες πιθανότητες για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Επίσης η κατανάλωση καφέ 3 με 5 φλιτζάνια την ημέρα θα μπορούσε να μειώσει κατά 20 % το κίνδυνο της ασθένειας του Αλτσχάιμερ.
Η μέτρια κατανάλωση καφέ ( 1 φλιτζάνι την ημέρα ) συνδέεται ήδη με ένα μειωμένο ρίσκο θανάτου της τάξης 5-6%.
Μπορεί να φαίνονται μικρά ως ποσοστά, αλλά αν λάβουμε υπ’ όψιν τους χιλιάδες ανθρώπους που πίνουν ελληνικό καφέ στην Ελλάδα, το γενικό αποτέλεσμα των ωφελειών του γίνεται σαφέστατα τεράστιο.
Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν ότι ο ελληνικός καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια υγιεινή επιλογή, που με την κατανάλωση του μπορεί να μας οδηγήσει προς μια μακροβιότερη και ποιοτικότερη ζωή, προς ένα γενικότερο ‘ευ ζην’ ενώ θα πρέπει πάντοτε να συνδυάζονται με ένα υγιεινό τρόπο ζωής, ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.
Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc
diatrofi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ