19/09/2021

Μαϊντανός: Τα 9 οφέλη του που μπορεί να μην ξέρατε

maidanos
Ο μαϊντανός, ένα πολυαγαπημένο μυρωδικό στη Μεσόγειο, είναι εξίσου καλό για την υγεία του ανθρώπου, που ενδεχομένως να μην γνωρίζατε. Το Reader’s Digest συγκέντρωσε 9 από τα πιο σπάνια οφέλη του αγαπημένου μυρωδικού, το οποίο είναι απαραίτητο συστατικό σε πολλά πιάτα της Μεσογείου και αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της διατροφής πολλών ανθρώπων.

Καταπολεμά τις φλεγμονές
Ο μαϊντανός εμπεριέχει υψηλές ποσότητες των βιταμινών Α, Ε και C, οι οποίες βοηθούν στην ηρεμία διάφορων φλεγμονών. «Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της αρθρίτιδας, και την φλεγμονή που δημιουργείτε γύρω από τις κλειδώσεις», λέει η Δρ. Μπρουνίλντα Ναζάριο.
Τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχει το φυτό είναι επίσης δραστικά εναντίον σε χρονικές παθήσεις, όπως την αθηροσκλήρωση και την άνοια.
Προφυλάσσει την επιδερμίδα από τις ρυτίδες
Ο μαϊντανός έχει οφέλη για την επιδερμίδα σας, με τις αυξημένες ποσότητες βιταμίνης C να βοηθούν το σώμα σας στην παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο δυναμώνει την επιδερμίδα και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων, είπε η διατροφολόγος Αμάντα Καρπιλιόνε.
Δυναμώνει τα κόκαλα
«Δέκα κλωναράκια μαϊντανού είναι αρκετά για να πάρετε την απαραίτητη δόση βιταμίνης Κ την ημέρα», λέει η Καρπιλιόνε. Η βιταμίνη Κ είναι αναγκαία για να δυναμώσετε τα κόκαλα σας και για την δημιουργία πρωτεϊνών των κόκαλων.
Βοηθά με τον μεταβολισμό του φαγητού
Αν σας ενοχλεί η κοιλιά σας και φουσκώνετε όταν τρώτε φαγητό, μην ανησυχείτε, ο μαϊντανός είναι εδώ. Ο μαϊντανός βοηθά το μεταβολισμό και μειώνει το φούσκωμα που, μπορεί να νιώθετε μετά από πολύ φαγητό.
Φρεσκάρει την αναπνοή σας
Ο μαϊντανός δεν είναι ο απόλυτος τρόπος να φρεσκάρετε την αναπνοή σας, αλλά σίγουρα βοηθά. Η Καρπιλιόνε είπε ότι ο μαϊντανός είναι ειδικά βοηθητικός για όσους αγαπούν το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Καταπολεμά τις ουρολοιμώξεις
Έχετε ουρολοίμωξη; Τότε, μήπως ήρθε ή ώρα να βάλετε λίγο μαϊντανό στην δίαιτα σας. Η Ναζάριο είπε ότι οι ομοιοπαθητικοί χρησιμοποιούν τον μαϊντανό να γιατρέψουν τις ουρολοιμώξεις. Πρόσθεσε ότι ο μαϊντανός εμπεριέχει ουσίες που βοηθούν του μυς στην ουροδόχο κύστη να σφίξουν.
Δρα εναντίον της καρδιοπάθειας
Ο μαϊντανός εμπεριέχει φολλικό οξύ που είναι αναγκαίο για το σώμα σας και βοηθά στη σωστή λειτουργία της καρδιάς.
Προστατεύει τα μάτια
Ο μαϊντανός εμπεριέχει υψηλές ποσότητες της βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τα μάτια σας, και την υγεία των ματιών, επειδή βοηθά κατά των καταρρακτών και την ξηρασία.
mag.sigmalive.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ