18/09/2021

Ενέργεια όλη μέρα; Αυτοί είναι πέντε απλοί τρόποι

cartoon office kourasi
Τώρα που ο κόσμος άρχισε να τρέφεται με καφεΐνη περισσότερο και να επηρεάζεται η ψυχική του υγεία από την εξάρτηση, όλοι πλέον ψάχνουν φυσιολογικούς τρόπους να αυξήσουν την ενέργεια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Men’s Health UK μίλησε με ειδικούς ανά τον κόσμο και βρήκε τους πέντε καλύτερους τρόπους να καταπολεμήστε την κούραση και να έχετε ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Να τρώτε κάθε 2-3 ώρες
Το φαγητό παίρνει περίπου 2-3 ώρες για να χωνευτεί από το στομάχι. Ο διαιτολόγος, Sian Porter λέει ότι αν πάτε 2-3 ώρες χωρίς φαγητό, κινδυνεύετε να χάσετε ενέργεια πιο γρήγορα.
Προτείνει να τρώτε πάντα ένα μικρό γεύμα, που εμπεριέχει και λιπαρά φαγητά, πρωτεΐνες και κάτι γλυκό.
Να τρώτε «έξυπνα»
Μην τρώτε απερίσκεπτα κάθε 2-3 ώρες, αλλά προτιμήστε να είστε πιο έξυπνοι με τις επιλογές σας. Ο Porter λέει να ότι τα λιπαρά φαγητά παίρνουν πιο πολύ ώρα να χωνευτούν, και καλό θα ήταν να τρώτε πιο ελαφριές πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο.
Να τρώτε λίγη ζάχαρη
Δεν έχει ανάγκη να αποφεύγετε την ζάχαρη εντελώς, λόγω του ότι μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε όλοι.
Καλό είναι να φάτε λίγο ψωμί με μαρμελάδα, λέει η διαιτολόγος, Ruth McKean, για να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε.
Κάντε ασκήσεις
Είναι αναγκαία η άσκηση. Τα κύτταρα μας χρειάζονται να κινούνται συνεχώς και με το πέρασμα του χρόνου αρχίζουν να αργούν. Καλό είναι να κάνετε ασκήσεις για περίπου 90 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα.
«Κοροϊδέψτε» το μυαλό σας
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν χρησιμοποιούμε το πιο αδύναμο χέρι μας οι συνδέσεις μεταξύ των νεύρων μας αυξάνονται. Οπότε καλό είναι να δοκιμάστε να χρησιμοποιήστε το αδύναμο σας χέρι καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ