"Φλογερός" Δράκος – Γιγαντιαίο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε στην Κίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

china oil
Ένα νέο πετρελαϊκό κοίτασμα που φέρεται να έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο τόνους αργού πετρελαίου βρέθηκε στην Κίνα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η ανακάλυψη έγινε από την κινεζική National Petroleum Corp (CNPC) στη λεκάνη Juggar της περιοχής Xinjiang.
«Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί σχεδόν 1,24 δισεκατομμύρια τόνοι αργού, με περίπου 520 εκατομμύρια τόνους αποδεδειγμένων αποθεμάτων», δήλωσαν στους δημοσιογράφους αξιωματούχοι της θυγατρικής της εταιρείας PetroChina.
Η εταιρεία τόνισε ότι η ανακάλυψη ήρθε μετά από δέκα χρόνια γεωλογικής εξερεύνησης στην περιοχή.
Κινεζικές εταιρείες πετρελαίου, όπως η PetroChina και η China National Offshore Oil Corporation, έχουν αυξήσει τις προσπάθειες εξερεύνησης, καθώς η εγχώρια παραγωγή από τις πετρελαιοπηγές συνεχίζει να μειώνεται, σύμφωνα με το Reuters. Οι υπάλληλοι της PetroChina ανέφεραν ότι η εταιρεία αύξησε την παραγωγική της ικανότητα στο κοίτασμα του Xinjiang κατά 1,38 εκατομμύρια τόνους φέτος, ή περίπου 27.000 βαρέλια ημερησίως.
Επί του παρόντος, η Κίνα έχει τον δέκατο τρίτο μεγαλύτερο όγκο αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου με 25.620 εκατ. βαρέλια εμπορικά ανακτήσιμου αργού.
Το μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα της Κίνας, Daqing, κατέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, 5,7 δισεκατομμύρια τόνους αργού και ένα τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Ταυτόχρονα, η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος αποθεμάτων πρώτων υλών έκτακτης ανάγκης. Επί του παρόντος εκμεταλλεύεται τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου για την συμπλήρωση της αποθήκευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ