«Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική 2021» – Περιφερειακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων παρουσία Τσίπρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

perifereia ionion
Στην Κέρκυρα μεταφέρεται την Τρίτη και την Τετάρτη η δραστηριότητα ενός μεγάλου μέρους της κυβέρνησης. Το Συνέδριο είναι το έβδομο που πραγματοποιείται στον κύκλο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Το Συνέδριο με κεντρικό σύνθημα “Τον λόγο έχουν τα Ιόνια Νησιά” θα ανοίξει με ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή την Τρίτη το μεσημέρι για να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ με την προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Νωρίτερα θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Κέρκυρας Κων. Νικολούζος, ενώ ομιλία θα έχει ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος.
Πρόγραμμα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη το απόγευμα προγραμματίζεται συνεδρία για τις πολιτικές υγείας με ομιλητές τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, τον αν. υπουργό Π. Πολάκη και τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Υγείας Στ. Βαρδαρά. Παράλληλα προγραμματιζεται συνεδρία για τις πολιτικές για την Παιδεία με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας: Κ. Γαβρόγλου, υπουργό, Δ. Μπαξεβανάκη, υφυπουργό, και Γ. Αγγελόπουλο, γεν. γραμματέα. Η τρίτη παράλληλη συνεδρία αφορά τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν η υπουργός Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης.
Την δεύτερη μέρα, το πρωί της Τετάρτης, προγραμματίζεται συνεδρία για τον τουρισμό, τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική οικονομία με ομιλήτριες την υπουργό Τουρισμού Έλ. Κουντουρά, την αν. υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου και τον ειδικό γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ν. Ηλιόπουλο. Επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, κοινωνική συνοχή και απασχόληση αποτελούν το θέμα της δεύτερης παράλληλης συνεδρίασης με ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, τον αν. υπουργό Αλ. Χαρίτση, την αν. υπουργό Εργασίας Θ. Φωτίου και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων Π. Κορκολή.
Το μεσημέρι προγραμματίζεται συνεδρία για υποδομές, νησιωτικό περιβάλλον, ενέργεια και δημόσια περιουσία, με ομιλητές τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, την υφυπουργό Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου και τον γ.γ. Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γ. Δέδε. Παράλληλα προγραμματίζεται η συνεδρία για την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου με ομιλητές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, τον αν. υπουργό Γ. Τσιρώνη, τον υφυπουργό Β. Κόκκαλη και τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Ν. Αντώνογλου.
Χωρική ανάπτυξη
Κατά την προσυνεδριακή διαδικασία της προηγούμενης εβδομάδας στη Ζάκυνθο ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής είχε προαναγγείλει ότι θα γίνει άμεσα αποδεκτό και θα υλοποιηθεί το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του νομού που προβλέπει παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των τουριστικών περιοχών του νησιού, ενώ έκανε λόγο για μια σειρά έργων υποδομής στα νησιά καθώς και για τη δημιουργία ενός σοβαρού επιστημονικού φορέα έρευνας για το περιβάλλον.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ