Επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη ενόψει Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tsipras anastasiadis1
Λευκωσία και Αθήνα συντονίζονται ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα. Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση καθώς η συνάντηση Ερντογάν θα ξεκαθαρίσει μεταξύ άλλων και τις προθέσεις της Άγκυρας όσον αφορά το Κυπριακό στο καυτό θέμα των Εγγυήσεων και των στρατευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αργά χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Το χθεσινό τηλεφώνημα σηματοδότησε στην ουσία το άνοιγμα της γραμμής μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες και μέχρι την άφιξη του Τούρκου Προέδρου και νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες. Ο Τούρκος Πρόεδρος θα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.
Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να θέσει το ζήτημα της προετοιμασίας πριν από μια νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό, με την Αθήνα να ευνοεί την έναρξη προκαταρκτικών συζητήσεων.
Φρίξος Δαλίτης
philenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ