11 φαγητά που προσθέτουν χρόνια στη ζωή σας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

diatrofi1
Εντοπίσατε την πρώτη σας ρυτίδα; Αρχίσατε να κουράζεστε υπερβολικά κατά την διάρκεια της ημέρας; Μην ανησυχείτε, μπορεί να μεγαλώνετε, αλλά σίγουρα υπάρχουν τρόποι να καταπολεμήσετε την πρόωρη γήρανση.

Το Reader’s Digest έχει κάνει ένα κατάλογο 11 φαγητών που σας βοηθούν να έχετε περισσότερη ενέργεια και να αισθάνεστε πιο δυνατοί.
Όσπρια
Δεν έχει σημασία πως σας αρέσει να τα τρώτε τα όσπρια, το σημαντικό, σύμφωνα με το περιοδικό του British Medical Journal, είναι ότι καταπολεμούν την γήρανση και ότι είναι μέρος της φημισμένης Μεσογειακής Διατροφής.
Ερευνητές υποθέτουν ότι τα όσπρια περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι αναγκαία για μακροχρόνια ζωή.
Καρύδια
Τα καρύδια είναι από τα καλύτερα φαγητά που μπορεί κανείς να φάει. Σύμφωνα με μια έρευνα στο BMC Medicine, οι άνθρωποι που τρώνε καρύδια 2-3 φορές την εβδομάδα προσθέτουν περίπου τρία χρόνια ζωής. Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι μειώνετε ο κίνδυνος καρδιοπαθειών και καρκίνου στους ανθρώπους, με την ενσωμάτωση των καρυδιών στη διατροφή τους.
Φυτική πρωτεΐνη
Μην αγχωθείτε, δεν χρειάζεται να κόψετε το κρέας εντελώς από τη διατροφή σας, αλλά σίγουρα θα ήταν καλό να μη τρώτε κρέας κάθε μέρα, μια έρευνα του American Society of Nephrology έδειξε. Τροφές, όπως το κινόα, το ρύζι, τα όσπρια, τη σόγια και το τόφου εμπεριέχουν σχεδόν τα ίδια επίπεδα πρωτεϊνών που έχει το κρέας, συν φυτικές ίνες και επιπρόσθετες βιταμίνες.
Καρότα
Τα καρότα θεωρούνται από τα πιο υγιεινά φαγητά και προτείνονται από σχεδόν όλους τους διατροφολόγους σε ανθρώπους που ψάχνουν να χάσουν βάρος.
Ξέρατε, όμως, ότι τα καρότα μπορούν να σας κάνουν πιο σέξι; Μια έρευνα του University of Glasgow, έδειξε ότι όχι μόνο προσθέτουν χρόνια στη ζωή σας τα καρότα, αλλά σας κάνουν και πιο ελκυστικοί σε πιθανόν συντρόφους.
Σαρδέλες
Τα ωμέγα-3 έχουν γίνει πλέον πασίγνωστα για τα οφέλη τους, ειδικά για τη καταπολέμηση της καρδιοπάθειας. Παρόλο, που μπορείτε να βρείτε αυτά τα λιπαρά σε διάφορων ειδών ψαριών, οι σαρδέλες είναι το ψάρι που μπορεί να σας δώσει τη μισή καθημερινή δόση ωμέγα-3 που χρειάζεστε.
Επίσης η σαρδέλα, σύμφωνα με το Academy of Nutrition and Dietetics, εμπεριέχει τη βιταμίνη Β12, που είναι αναγκαία, ειδικά επειδή μας δίνει ενέργεια.
Σαλιγκάρια
Τα σαλιγκάρια είναι γνωστά στη Γαλλική κουζίνα, αλλά επίσης και στη Κυπριακή κουζίνα. Όμως ξέρατε ότι τα σαλιγκάρια περιέχουν σίδερο και βοηθούν στην πρόληψη της αναιμίας. Νιγηριανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα σαλιγκάρια περιέχουν όσο σίδερο περιέχει το κόκκινο κρέας.
Καρύδα
Μια έρευνα του University of Copenhagen έδειξε ότι η καρύδα προστατεύει το DNA μας και μειώνει τον κίνδυνο στο μυαλό μας. Η έρευνα έδειξε ότι η καρύδα μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου μας ως τα γεράματα.
Ξινολάχανο
Το ξινολάχανο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Γερμανικής κουζίνας και είναι πλούσιο σε καλοήθης βακτήρια. Τα βακτήρια μειώνουν τις φλεγμονές και βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα, που είναι αναγκαία για μια μακροχρόνια ζωή.
Γλυκοπατάτες
Σύμφωνα με μια έρευνα του University of Kansas, οι γλυκοπατάτες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο του καρκίνου. Επίσης η έρευνα έδειξε ότι οι γλυκοπατάτες είναι εξίσου καλές για την καρδιά και μειώνουν το κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Κρασί και σοκολάτα
Επιστήμονες βρήκαν ότι η σοκολάτα και το κρασί αποτρέπουν τη γήρανση των κυττάρων μας. Σύμφωνα με μια έρευνα στο περιοδικό Cell Metabolism, καλό θα ήταν να επιλέξετε μια μαύρη σοκολάτα και ένα κόκκινο κρασί για να απολαύστε τα οφέλη αυτού του συνδυασμού.
Ρόδια
Το ρόδι είναι πασίγνωστο πλέον, και όχι μόνο για το μύθο της Περσεφόνης και του Άδη. Μια νέα Γαλλική έρευνα έδειξε ότι μια ουσία του ροδιού υποβοηθά τα κύτταρα στους μυς μας, και καταπολεμά στην γήρανση στους μυς.
mag.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ