17/09/2021

Δυσοσμία σώματος: Τρεις παράξενες μυρωδιές και πού οφείλονται

keimeno smell
Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται γιατί αντιλαμβάνονται δυσοσμία στο σώμα τους όταν αλλάζουν διατροφή ή όταν ασκούνται περισσότερο από το συνηθισμένο.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι κάποιες καινούριες μυρωδιές στο σώμα, μπορεί να αποτελούν σημάδι ότι ο οργανισμός σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.
Η κατανάλωση ενός ποτηριού ζεστού νερού αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και διεγείρει τη διαδικασία εφίδρωσης, η οποία είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το σώμα εξαλείφει τις τοξίνες.
Δείτε τρεις περίεργες μυρωδιές του σώματος και πού οφείλονται:
Οσμή αλκοόλ
Ο λόγος είναι η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων. Όταν το σώμα αναγκάζεται να καίει λίπος αντί για υδατάνθρακες, βρίσκεται σε διαδικασία κέτωσης. Οι αυξημένες κετόνες στο αίμα, απελευθερώνουν μια οσμή που παραπέμπει σε αλκοόλ.
Οσμή χλωρίνης
Οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες μπορεί να προκαλέσουν μία οσμή που παραπέμπει σε λευκαντικό ή αμμωνία, ένα σημάδι ότι το σώμα χρησιμοποιεί μυϊκή μάζα αντί για λίπος ως ενέργεια. Το γεγονός αυτό μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό, δυσκολεύοντας την προσπάθεια απώλειας βάρους.
Οσμή σκόρδου
Αν σας αρέσει να τσιμπολογάτε ή προσπαθείτε να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων και χρησιμοποιείτε πολλά μυρωδικά στο φαγητό, το δέρμα σας μπορεί να αναδίδει μια μυρωδιά σκόρδου.
Συμπέρασμα
Αν εντοπίσετε περίεργες μυρωδιές στο σώμα σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ιδανικά διατροφολόγο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε τη διατροφή σας.
Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε τακτικά νερό με λεμόνι, το οποίο βοηθά στην εξουδετέρωση όλων των όξινων τροφίμων που καταναλώνουμε καθημερινά. Αν δεν σας αρέσει το λεμόνι, δοκιμάστε πράσινο τσάι, το οποίο μπορεί να μειώσει τη δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών στο σώμα.
Πηγή: womenshealthmag.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ