Συμπτώματα σαλμονέλας στα βρέφη και πότε εκδηλώνονται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

baby
Ακόμη και η λήψη μικρής ποσότητας γάλακτος, μολυσμένη με σαλμονέλα, είναι δυνατό να προκαλέσει συμπτώματα στα βρέφη, δήλωσε o επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης, λέγοντας ότι εξαρτάται και από τον οργανισμό του κάθε παιδιού, αλλά και πόσα μικρόβια σαλμονέλας βρίσκονται στο εν λόγω προϊόν.

Αν τα παιδιά συμπλήρωσε ο γιατρός στον ACTIVE 107,4 & 102,5 παρουσιάσουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, θα πρέπει να εξεταστούν. Συμπτώματα είναι επίσης ο ψηλός πυρετός, οι διάρροιες και οι εμετοί ανέφερε και εκδηλώνονται μέσα σε λίγες ώρες, μέχρι ένα 24ωρο. Δεν είναι κάτι που θα εξελιχθεί σε μία βδομάδα ή μέρες, η σαλμονέλα εκδηλώνεται σε μερικές ώρες.
Ο πιο υγιής τρόπος για τα παιδιά μέχρι ενός έτους είναι ο θηλασμός ανέφερε ο κύριος Βωνιάτης, εξηγώντας ότι τα αντισώματα τους θηλασμού είναι τα πιο ισχυρά. Καλό θα ήταν είπε, οι μητέρες να μη χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα γάλατα που ανακοινώθηκαν, για προληπτικούς λόγους.
153 παρτίδες προϊόντων, διαφορετικών ημερομηνιών
Μιλώντας στον ACTIVE o Προϊστάμενος Υγειονομικών υπηρεσιών Αλβέρτος Καρής, ανέφερε ότι ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου για 158 διαφορετικά προϊόντα που διανέμονται σε 30 χώρες.
«Από έρευνα που έγινε στην αγορά, διαπιστώθηκε ότι εταιρεία στη Λεμεσό εισήγαγε συγκεκριμένο βιολογικό γάλα το Frezi Lac 400gr για βρέφη μέχρι έξι μηνών, διαφόρων παρτίδων και ημερομηνιών, οι οποίες είναι αναρτημένες στη σελίδα των υγειονομικών υπηρεσιών και καλούνται όσοι έχουν αγοράσει, για προληπτικούς λόγους να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τα επιστρέψουν».
Για όσες μητέρες ανησυχούν υπέδειξε ο κύριος Καρής, η ανάκληση των προϊόντων γίνεται για προληπτικούς λόγους, δεν σημαίνει ότι έχουν σαλμονέλα τα παιδιά τους αν έχουν καταναλώσει αυτό το γάλα.
philenews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ