«Επιδιώκω και επιθυμώ στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 η εκλογική αναμέτρηση να αφορά την επόμενη ημέρα της χώρας και να κριθούμε με βάση τα αποτελέσματα και τις προτάσεις μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3.
http://www.youtube.com/watch?v=CrHC-bR-AMM#action=share
Μιλώντας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια εκεί που μας έβαλαν οι άλλοι. Σήμερα τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου του δημόσιου προϋπολογισμού δεν ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση αλλά τα έχουν οι δανειστές, και αυτό τα κλειδιά θα πάρουμε μετά τον Αύγουστο του 2018 και αυτή θα είναι μια στιγμή ορόσημο για την χώρα».
Ο πρωθυπουργός υπερασπιζόμενος την επιτυχία της κυβέρνησής του είπε ότι η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας θα οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. «Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί που απέτυχαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά εμείς πετύχαμε». Τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια «ανεργία στο 27% και στο τέλος της διακυβέρνησής μας θα έχει πέσει στο 17%. Παραλάβαμε μια χώρα που ήταν στο χείλος του γκρεμού και την έχουμε βάλει στον πυρήνα της Ευρώπης, και είναι μια χώρα με ανακτημένο το κύρος και τη δυναμική της και διεθνή αναγνώριση, μια χώρα που θα αποτελεί παράγοντα και πυλώνα σταθερότητας, με την οικονομία σε ανάπτυξη και με κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Η λειτουργία του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη άλλαξε την ατζέντα των θεμάτων στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα»
«Η λειτουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη άλλαξε την ατζέντα των θεμάτων στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
Για το Μετρό σημείωσε ότι έπαψε να αποτελεί ανέκδοτο, σε 2,5 χρόνια έγιναν όσα δεν είχαν γίνει 12 χρόνια και το 2020 θα ολοκληρωθεί. Τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2018.
Για τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως πρέπει να διεκδικήσει τον ρόλο που της αξίζει, της πρωτεύουσας της βαλκανικής συνεργασίας.
«Άστοχη, άκαιρη και άσκοπη η παρέμβαση Τουσκ για το προσφυγικό»
«Άστοχη, άκαιρη και άσκοπη», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Ντόναλντ Τουσκ να καταργηθεί η ισομερής κατανομή των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Πρόκειται για μία πρόταση η οποία δεν έχει πολλές ελπίδες να υιοθετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί να αλλάξει η υπάρχουσα συμφωνία.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «η Ελλάδα έχει πληγεί διπλά αυτά τα χρόνια από τα λάθη και τις αδυναμίες της ίδιας της ΕΕ. Είναι πρόσφατες είπε και οι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο που αποδέχθηκαν με μεγάλη άνεση οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν στόχο να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι η ελληνική οικονομία».
Επίσης ανέφερε πως «μέσα στο 2015 στην καρδιά της κρίσης η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο».
«Δεν θα υπάρξει λαϊκή κατοικία που θα βγει στο σφυρί»
«Δεν θα υπάρξει λαϊκή κατοικία που θα βγει στο σφυρί», δήλωσε ο πρωθυπουργός και παρατήρησε: «Οι διαδικασίες πλειστηριασμών που γίνονται και θα γίνονται το επόμενο διάστημα σας υπογράφω και εδώ θα είμαστε, δεν θα αφορούν σπίτια που θα είναι αυτό που όλοι ονομάζουμε λαϊκές κατοικίες. Θα είναι καραμπινάτες περιπτώσεις κακοπληρωτών. Διότι αυτά τα σπίτια θέλουν οι Τράπεζες με αυτές τις περιπτώσεις θέλουν να ξεμπερδέψουν. Να εξυγιανθεί, επιτέλους, το τραπεζικό σύστημα και να μπορέσουν οι Τράπεζες να παίξουν τον ρόλο τους».
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας συμπαθής πολιτικός που κουβαλάει πολλά βαρίδια»
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας συμπαθής πολιτικός που κουβαλάει πολλά βαρίδια και από το παρελθόν του και από το παρόν», απάντησε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να κρίνω τις προσθέσεις του. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων, θέλω να πω όμως ότι κάθε πολιτικός και ιδιαίτερα όποιος θέλει να διεκδικήσει ανώτατα αξιώματα οφείλει να μην αφήνει καμιά σκιά και σε σχέση με τα εισοδήματα του και σε σχέση με τη δραστηριότητα την επιχειρηματική, τη δική του και της οικογένειας του και σε σχέση με τις θέσεις του για το αύριο της χώρας».
«Το πιο σημαντικό που θα ήθελα να μείνει, είναι ότι πάλεψα για το δίκιο»
«Εγώ θα ήθελα να καταγραφεί η πολιτική μου παρουσία ως μια πολιτική παρουσία επιδίωξης στήριξης του δίκιου, της ισότητας και της δημοκρατίας. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό που θα ήθελα να μείνει, ότι πάλεψα για το δίκιο», απάντησε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση τι θα ήθελε να περάσει στην ιστορία για τον ίδιο.