Μαξίμου για Στουρνάρα: Ενας αποτυχημένος υπουργός, μιας αποτυχημένης κυβέρνησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
IMG_4513Με ένα σκληρό σχόλιο απάντησαν από την κυβέρνηση στον Γιάννη Στουρνάρα για την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική 2017.
«Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μια αποτυχημένη κυβέρνηση, είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δε σημαίνει ότι μια πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα. Ήδη όλες οι ενδείξεις, αυτό αποδεικνύουν» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της ΤτΕ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί κατά πόσον θα υπάρχει, και υπό ποιους όρους, ένα ενδεχόμενο «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης» το οποίο «μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία».
Παράλληλα προβλέπει ότι φέτος ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα περιοριστεί το 1,6% έναντι 2,6% που προέβλεπε πέρυσι στην ίδια Έκθεση. Αντιστοίχως για το 2018 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,4% και κατά 2,5% του 2019, έναντι ρυθμού ανάπτυξης 3% που προέβλεπε πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ