Σφοδρή επίθεση των αυτοκινητιστών στη Νέα Δημοκρατία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

             Η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει τη θέση της
Θέλει η αντιπολίτευση να κρυφθεί κι η οργή δεν την αφήνει. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις εταιρίες διαμεσολάβησης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Με ανακοίνωσή της, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση (απαραίτητο συστατικό κάθε γραπτής ή προφορικής δήλωσης των στελεχών του κόμματος) την προέτρεψε να βοηθήσει τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, ώστε να λύσουν τα προβλήματα τους. Φυσικά, πουθενά στην ανακοίνωση δεν γίνετε λόγος για τους δημιουργούς αυτών των προβλημάτων… και τον κανιβαλισμό της αγοράς των επιβατικών μεταφορών.
Είναι ξεκάθαρη η αγωνία του κόμματος για την τύχη της Βeat και της Uber. Ποσώς ενδιαφέρετε για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους  αυτοκινητιστές ταξί που έχουν υποστεί οικονομική εξαθλίωση, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό τον οποίο η ίδια η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση καθιέρωσε και νομιμοποίησε με το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε και ψήφισε. (Ν. 4093-Ν.4199)
Η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας
Στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης αναφέρεται χαρακτηριστικά : ‘’Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την Uber παραμένει η αρχική της.’’ Εμείς απλά την υπενθυμίζουμε έτσι όπως εκφράστηκε ΔΗΜΟΣΙΑ από την κα Μπακογιάννη και τον κ. Κυρανάκη, οι οποίοι από ότι γνωρίζουμε παραμένουν στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.
« Μπακογιάννη: Στο Λονδίνο υπάρχουν αυτά τα ταξί. Τα Uber. Τα οποία τα ξέρει όλος ο κόσμος. Είναι ένας μικρός άνθρωπος, που παίρνει ένα μικρό αυτοκινητάκι και μπαίνει μέσα σε μία επαγγελματική κατηγορία και προφανώς είναι φτηνότερος από το ταξί. Οι ταξιτζήδες είναι έξαλλοι. Διότι σου λέει αυτός γιατί;… Δραστηριοποιείται μέσω διαδικτύου και έρχεται και με παίρνει εμένα από τη δουλειά. Αλλάζουνε λοιπόν οι συσχετισμοί τόσο πολύ, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν οι κοινωνίες. ‘’
O κ. Κυρανάκης ανέφερε στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα “Ελεύθερος Σκοπευτής” :
“τι μπορούν να κάνουν τα νέα παιδιά που είναι άνεργα, να δουλέψουν και να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω; Να πάρουν το ΙΧ τους και να το κάνουν UBER. Δεν μπορούν να το κάνουν σήμερα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Με πολύ απλό τρόπο, μία κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί τρόικα, χωρίς να χρειαστεί μνημόνια, μπορεί να φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο όπου να λέει ότι: κάθε πολίτης που θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα μπορεί με μία απλή άδεια η οποία δεν κοστίζει τίποτα να κάνει αυτή την δουλειά”.
Εμείς  ως Ομοσπονδία, απλά παραθέτουμε ένα ενδεικτικό απόσπασμα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, από το οποίο δεν εξαιρείται καμιά εταιρία διαμεσολάβησης.
‘’40.    Επομένως, αυτή η υπηρεσία διαμεσολάβησης πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα μιας συνολικής υπηρεσίας της οποίας κύριο στοιχείο είναι η υπηρεσία μεταφοράς και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται «υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας» κατά την έννοια του άρθρου 1, σημείο 2, της οδηγίας 98/34, στο οποίο παραπέμπει το άρθρο 2, στοιχείο αʹ, της οδηγίας 2000/31, αλλά «υπηρεσία στον τομέα των μεταφορών» κατά την έννοια του άρθρου 2, παράγραφος 2, στοιχείο δʹ, της οδηγίας 2006/123.
41.      Ο ως άνω χαρακτηρισμός επιβεβαιώνεται άλλωστε από τη νομολογία του Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η έννοια «υπηρεσία στον τομέα των μεταφορών» καλύπτει όχι μόνον αυτές καθαυτές τις υπηρεσίες μεταφοράς, αλλά και κάθε υπηρεσία που συνδέεται εγγενώς με την υλική πράξη της μετακίνησης προσώπων ή εμπορευμάτων από ένα μέρος σε άλλο χάρη σε μεταφορικό μέσο [βλ., στο ίδιο πνεύμα, απόφαση της 15ης Οκτωβρίου 2015, Grupo Itevelesa κ.λπ., C-168/14, EU:C:2015:685, σκέψεις 45 και 46, και γνωμοδότηση 2/15 (Συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με τη Σιγκαπούρη), της 16ης Μαΐου 2017, EU:C:2017:376, σημείωση 61].
Συμπερασματικά, με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι οι διαμεσολαβητές κάνουν αστική μεταφορά και ως εκ τούτου οφείλουν να σεβαστούν και να τηρήσουν τη νομοθεσία κάθε χώρας στην οποία δραστηριοποιούνται.
Οι απόψεις αυτές αφορούν το σύνολο των 21 μελών του Δ.Σ που καλύπτουν όλους τους ιδιοκτήτες της χώρας. Προφανώς και δεν είμαστε μειοψηφία όπως μας χαρακτηρίζετε κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος                                                                                                ο Γενικός Γραμματέας
Θύμιος Λυμπερόπουλος                                                                                Σεραφείμ Κασιδιάρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ