Πήραν θάρρος οι Σκοπιανοί με τα… τερτίπια της ΝΔ: «Βόρεια, ή Άνω, ή Νέα Μακεδονία είναι ονομασίες αποδεκτές»

angioucev kotso
«Το ζήτημα του ονόματος πρέπει να επιλυθεί. Βόρεια ή Άνω ή Νέα Μακεδονία, για αυτά ο λαός πρέπει να πει. Για μένα η Βόρεια, η Άνω και η Νέα είναι προσδιορισμός ανεκτός», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Κότσο Ανγκιούτσεφ στην εκπομπή «Στάδιον» του καναλιού 77», γράφει η εφημερίδα «Νόβα Μακεδόνια» των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θεσμοθέτηση του ονόματος είναι ένα εσωτερικό θέμα που σχετίζεται με την οικονομία, διότι, εάν υπάρχει οικονομική ευημερία και ένα κράτος δικαίου και μια σταθερή πολιτική κατάσταση, τα Σκόπια θα γίνουν μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Κόκκινη γραμμή η ταυτότητα του «Μακεδόνα»
«Όλες οι προσπάθειες για κάτι τέτοιο βρίσκονται στη διαδικασία εξεύρεση λύσης και του συμβιβασμού στο όνομα. Γνωρίζω ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί. Αυτή η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να ανοίξει συζήτηση για το θέμα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα από τη διεθνή κοινότητα, μεταξύ άλλων και από την ελληνική πλευρά.
Η κόκκινη γραμμή για την οποία δεν πρέπει να ενδώσουμε είναι η ταυτότητά μας, η ταυτότητας της ‘Μακεδονίας’, η γλώσσα … και όσο για το όνομα πρέπει να βρούμε ένα καθοριστικό παράγοντα που θα είναι διεθνώς αποδεκτός».
«Επομένως είμαι της άποψης ότι το θέμα πρέπει να λυθεί. Βόρεια, Άνω ή Νέα Μακεδονία, αυτό πρέπει να πούμε στο λαό. Για μένα προσωπικά, το Βόρεια, Άνω ή Νέα Μακεδονία είναι ονόματα αποδεκτά», είπε ο Ανγκιούσεφ.
(Στοιχεία από novamakedonija.com.mk)
http://www.echedoros-a.gr/2017/12/blog-post_52.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ