Δωρεάν "εφαρμογή προστασίας" (big brother δηλαδή) για Android από τον Σνόουντεν (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

haven smartphone
O Edward Snowden, πρώην εργαζόμενος στη CIA ο οποίος έγινε διάσημος για διαρροή εγγράφων της υπηρεσίας σε δημοσιογράφους έκανε διαθέσιμη εφαρμογή προστασίας για το Android η οποία παρακολουθεί και σε ενημερώνει.

Η εφαρμογή ονομάζεται Haven, εκμεταλλεύεται τους αισθητήρες ενός Android smartphone μετατρέποντας το σε ένα σύστημα παρακολούθησης. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα και σε παλαιότερες συσκευές με Android.
Η λειτουργία της εφαρμογής είναι σχετικά απλή μιας και μπορεί ο χρήστης να αφήσει το Android smartphone, με εγκατεστημένο το Haven, στο χώρο ή το αντικείμενο που θέλει να προστατέψει ώστε να τον ειδοποιεί σχετικά.
Σε περίπτωση που οι αισθητήρες του smartphone εντοπίσουν φως, κίνηση ή μετακίνηση της συσκευής τότε ο χρήστης λαμβάνει στο κινητό του σχετικές ειδοποιήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν φωτογραφίες αλλά και ηχογραφήσεις του χώρου.
Η αποστολή των παραπάνω πληροφοριών γίνεται κρυπτογραφημένα, χωρίς να αποθηκεύονται κάπου στο cloud, μέσω του Signal.
Ο Edward Snowden στο παρακάτω video εξηγεί πώς ένα παλιό μας smartphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές εφαρμογές, οι οποίες αφορούν χώρους, αντικείμενα ακόμα και αγαπημένους μας ανθρώπους.
https://youtu.be/Fr0wEsISRUw
Το Haven είναι άμεσα διαθέσιμο για download από το Play Store σε beta έκδοση.
greece-salonika.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ