ΤΩΡΑ- Καταδίωξη απο την φρεγάτα ΕΛΛΗ σε Τουρκικο Πλοίο που συνοδεύει το γεωτρύπανο στον Καφηρέα

a408b27c 6632 4017 9666 5868824c6796Τουρκικό πολεμικό πλοίο έφθασε μέχρι τον Καφηρεα και τώρα πλέει στο Μυρτώο Πέλαγος. Δίπλα του βρίσκεται διαρκώς η φρεγάτα ΕΛΛΗ που παρακολουθεί κάθε του κίνηση. Το τουρκικό πολεμικό συνοδεύει υποτίθεται το γεωτρύπανο που οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Προκειται για μια ακόμη δήλωση παρουσίας των Τούρκων στο Αιγαίο .
Το γεωτρύπανο Deepsea Metro 2 το οποίο έχει μισθώσει η Τουρκία και κατευθύνεται για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο πλέει στα διεθνή ύδατα στα νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου
Η άφιξη του πλωτού γεωτρύπανου θα είναι τελικά ταχύτερη από αυτήν που υπολογιζόταν και εκτιμάται από την ελληνική πλευρά ότι η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» έπλευσε νωρίς το πρωί στα ανοιχτά του Καφηρέα και έπειτα στο Μυρτώο Πέλαγος, προκειμένου να συναντήσει το πλωτό γεωτρύπανο και να το συνοδεύσει στον τελικό προορισμό του.
Σημειώνεται ότι ο τελικός προορισμός δεν είναι ακριβώς γνωστός και αυτό προκαλεί ανησυχία στη Λευκωσία, που δεν θα επιθυμούσε να δει ένα τουρκικό γεωτρύπανο εντός της κατατετμημένης και αποδομένης προς εκμετάλλευση κυπριακής ΑΟΖ.
Χθες έφθασε στην κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο που είχε μισθώσει η ιταλογαλλική κοινοπραξία ENI-TOTAL στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Η είσοδος του πλωτού γεωτρύπανου «Saipem 12000» χαιρετίστηκε δεόντως από τον υπουργό Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Λακκοτρύπη, ο οποίος καλωσόρισε την κοινοπραξία στα κυπριακά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα στο σημείο «Καλυψώ» του οικοπέδου 6, όπου αναμένεται να γίνουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ