ΕΚΤΑΚΤΟ Πρόωρες εκλογες στις 4 Μαρτίου! (Μητσοτακη μη χαίρεσαι, στην Ιταλία, οχι εδώ)

IMG_2696«Η κυβέρνηση αναμένει τις υποδείξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, αναφερόμενος στην επερχόμενη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας από τον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να προκηρυχθούν για τις 4 Μαρτίου, με την κανονική ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τζεντιλόνι πρόσθεσε ότι «η πολιτική αστάθεια δεν είναι αποκλειστικότητα της Ιταλίας», αλλά «είναι ένας κίνδυνος, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπισθεί με αίσθημα ευθύνης και ικανότητα».
«Θεωρώ ότι η Κεντροαριστερά που ξέρει να αναλαμβάνει κυβερνητικά καθήκοντα μπορεί να παίξει έναν ρόλο και στο μέλλον, αλλά θα εξαρτηθεί από τα εκλογικά ποσοστά» πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι θα συνεισφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού Κόμματος.
Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εργάζεται και τις ερχόμενες εβδομάδες, από τη στιγμή που δεν πρόκειται να υποβάλει παραίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ