Νέος προβλήτας κρουαζιέρας και σιδηροδρομική σύνδεση με το Αεροδρόμιο εκτοξεύουν το Λιμάνι του Πειραιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

limani peiraia
Σε κατασκευή υποδομών στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να δημιουργήσει ενδιαφέρον για μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή επιβατών στον λιμένα, προχωρά η διοίκηση του ΟΛΠ.

Σε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της λιμενικής ζώνης με νέες επενδύσεις σε τερματικούς σταθμούς, λιμενικές υποδομές και εξοπλισμό, που έχουν στόχο να προσελκύσουν μεγάλες εταιρείες του κλάδου στον τομέα της κρουαζιέρας και των εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και να προσδώσουν στο λιμάνι του Πειραιά ηγετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλα λιμάνια της Μεσογείου, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο προσεχές διάστημα η διοίκηση του ΟΛΠ.
Tο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο επίκεντρο της κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 9 με 11 πλοία, μεταξύ των οποίων και νέας γενιάς.
Tώρα η επόμενη μεγάλη μέρα θα έρθει με την κατασκευή του νέου προβλήτα κρουαζιέρας. Με την επέκταση του νότιου λιμένα, θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης 4 κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς άνω των 400 μέτρων έκαστο, ενώ μαζί θα υπάρξουν και σειρά νέων υποδομών στη χερσαία ζώνη, όπως ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες που θα ενισχύσουν το home porting και θα δημιουργήσουν ενδιαφέρον για μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή στον λιμένα, επιβατών κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας.
Σημαντικό στοιχείο για την κρουαζιέρα αποτελεί το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες θα υπάρξει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση του Πειραιά με το Αεροδρόμιο μέσω του διευρυμένου προαστιακού δρομολογίου Πειραιάς-Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος σε περίπου 50 λεπτά πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για τη συνεργασία με το ΔΑΑ για την απευθείας διακίνηση επιβατών ανάμεσα στις δύο συγκοινωνιακές πύλες, προς όφελος και των δύο αλλά και της ελληνικής οικονομίας.
ypodomes.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ