Οι Έλληνες της Κριμαίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/XztCS71nExg
Ο Ησίοδος έγραψε ότι ο Ηρακλής την όργωσε με έναν γιγαντιαίο ταύρο, ενώ εδώ ήρθε ο κυνηγημένος από τις Ερινύες Ορέστης για να βρει την αδερφή του. Η Ταυρική ήταν των αρχαίων Ελλήνων, η Κριμαία είναι των σύγχρονων Ελλήνων. Επίσημα σε αυτή τη χερσόνησο στη βόρεια πλευρά του Εύξεινου Πόντου ζουν περίπου 3.000 Έλληνες, ωστόσο τα ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν τον πληθυσμό στους 6.000.

Πριν από λίγους μήνες στην περιοχή βρέθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης. Στο δεκάλεπτο ντοκιμαντέρ των «Αληθινών Σεναρίων» μιλούν εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας της Κριμαίας, καθηγήτριες που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα σε σχολεία της Ρωσίας που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, αλλά και οι φοιτητές Αλέξανδρος Βαλαβανίδης, Ευστάθιος Καρυοφιλίδης και Όλγα Σουμελίδου.
Ακόμα, ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Ιορδανίδης εξηγεί γιατί η Κριμαία είναι ένα κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον, ενώ η παρουσιάστρια Μαρία Λαζαρίδη εκφράζει το μεγάλο παράπονο των σημερινών παιδιών που δεν έχουν ελληνικό διαβατήριο, «και δεν μπορούν να πάνε στην πατρίδα», όπως λέει.
http://www.pontos-news.gr/article/173220/stin-krimaia-i-elliniki-kardia-htypa-dynata-gnoriste-merikoys-ellines-tis-periohis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ