«Λαγοί» οι Τούρκοι ανοιχτά της Ίμβρου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 200 Η Τουρκία παρενόχλησε γερμανικό ερευνητικό σκάφος μεταξύ Σαμοθράκης και Ίμβρου – Δεν πέρασε ο τσαμπουκάς!
Το σκάφος επικοινώνησε με την Αθήνα και έλαβε από τις ελληνικές Αρχές το μήνυμα να συνεχίσει κανονικά
Συνεχίζοντας τη τακτική των προκλήσεων και αμφισβητήσεων, η Τουρκία προχώρησε στην παρενόχληση ερευνητικού σκάφους που διενεργεί επιστημονικές μελέτες και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ίμβρου για λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.
image 204
Του Μαρίνου Γκασιάμη
Πρόκειται για το ερευνητικό σκάφος «Meteor» για το οποίο οι σχετικές επαφές είχαν γίνει από το καλοκαίρι και η άδεια δόθηκε και από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο Newsbeast.gr, δεσμεύτηκε και σχετική περιοχή με τη NAVTEX LA57 με εναρκτήρια ημερομηνία από τις 28 Δεκεμβρίου μέχρι νεωτέρας. image 202
Το σκάφος επικοινώνησε με την Αθήνα και έλαβε από τις ελληνικές Αρχές το μήνυμα να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές του.
Η φρεγάτα «Έλλη», νωρίς το πρωί, βρισκόταν στην περιοχή της Σκύρου παρακολουθώντας τουρκική κορβέτα που συνοδεύει γεωτρύπανο που πλέει προς Κωνσταντινούπολη, μισθωμένο από την Τουρκία. Έλαβε εντολή να πλεύσει προς την περιοχή του ερευνητικού για παν ενδεχόμενο.
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3148857/i-tourkia-parenochlise-germaniko-erevnitiko-skafos-metaxi-samothrakis-ke-limnou

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ