Νέο χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ. στις εγκληματικές συμμορίες ναρκωτικών

d01cc3be 38a5 4691 9eaf 15ebbcf06127Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια και περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης καθώς και κοκαΐνης στην περιοχή της Αττικής. 
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων πιστοποίησε τη δράση εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική, ταυτοποίησε τα μέλη του καθώς και τους ρόλους τους (προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση) ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.
Κατόπιν των ανωτέρω, απογευματινές ώρες της 28-12-2017, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στη Νίκαια, στην Κυψέλη και στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις (4) ημεδαποί, τρεις άνδρες ηλικίας 19, 23 και 23 ετών και μία 20χρονη γυναίκα, καθώς και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Επιπλέον, πρώτες πρωινές ώρες της 29-12-2017 συνελήφθη σε περιοχή της Φωκίδας, με τη συνδρομή του Τ.Α. Άμφισσας και της Ο.Π.Κ.Ε. της Δ.Α. Φωκίδας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, αρχηγικό μέλος της σπείρας.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί ναρκωτικών.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η παραπάνω σπείρα προέβη σε άνω των 100 πράξεων διακίνησης ναρκωτικών.
Από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες ναρκωτικών, υπολογίζεται ότι τα παράνομα έσοδα υπερβαίνουν τις 110.000 ευρώ.
Από τις έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -33.396- γραμμαρίων
• Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -126,6- γραμμαρίων
• Το χρηματικό ποσό των -7.210- ευρώ και -23- δολαρίων Η.Π.Α.
• Τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές
• Ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο
• Μία (1) μοτοσυκλέτα
• Δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά
Πηγή: zougla.gr
 
infiltr8or

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ