Λίβερπουλ: Τεράστια πυρκαγιά σε πολυώροφο πάρκινγκ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!


 
Σκληρή μάχη με τις φλόγες χρειάστηκε να δώσουν οι πυροσβέστες στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας για να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο πάρκινγκ.
Η φωτιά κατέστρεψε εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ οι αρχές χρειάστηκε να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των ενοίκων πολυκατοικιών στη γύρω περιοχή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ Kings Dock—χωρητικότητας 1.600 θέσεων— καταστράφηκαν και οι κάτοχοί τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις ασφαλιστικές τους εταιρείες.
 
Μια διεθνής ιππική επίδειξη που σχεδιαζόταν να γίνει στον χώρο Echo Arena, πλάι στο πάρκινγκ, ακυρώθηκε. Οι οργανωτές διαβεβαίωσαν ότι όλοι οι άνθρωποι και τα άλογα που θα έπαιρναν μέρος είναι ασφαλείς.
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Μέρσεϊσαϊντ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ατύχημα μέσα σε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στα υπόλοιπα.
Πυροσβέστες φορώντας αναπνευστήρες συνέχιζαν να μάχονται με τις φλόγες έξι ώρες αφότου έσπευσαν στο σημείο.
 
Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως άνοιξε ένα κέντρο υποδοχής για τους ανθρώπους που αδυνατούν να πάνε στα σπίτια τους εξαιτίας της πυρκαγιάς. Ο δήμαρχος της πόλης Τζο Άντερσον μετέβη στον τόπο της καταστροφής, που χαρακτήρισε αργότερα σοβαρό συμβάν.
«Οι δημότες του Λίβερπουλ ποτέ δεν μας απογοητεύουν με τη γενναιοδωρία τους και όλοι πλέον έχουν βρει κάπου να καταλύσουν ή κάποιον να τους μεταφέρει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι τηλεφώνησαν για να προσφέρουν τη βοήθειά τους», ανέφερε μέσω Twitter ο Άντερσον.
Πηγή πληροφοριών: Daily Mail, BBC, ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ