Πολωνός Πρωθυπουργός: «Όχι σε μετανάστες από Μ. Ανατολή και Β. Αφρική»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/wZ0xc4W3KM4
Αμετακίνητος στην πάγια θέση της Βαρσοβίας στο μεταναστευτικό εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι. Στην πρωτοχρονιάτικη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση επεσήμανε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να μεταβάλει την πολιτική, που έχει υιοθετήσει από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα.

«Είμαστε κατά κανόνα στην άποψη, που έχει μορφοποιήσει το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη προ των εκλογών του 2015 ότι δεν πρόκειται να υποδεχθούμε μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική στην Πολωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Θέλοντας να δημιουργήσει ένα αντίβαρο στις πιέσεις από τις Βρυξέλλες, αλλά και από τα κράτη, που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών ο Ματέους Μοραβιέτσκι αντιπαραθέτει στη συμβολή της Πολωνίας στην εκτόνωση της κρίσης της Ουκρανίας.
«Στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεισφέρουμε τα μάλα ώστε να μειωθούν οι εντάσεις από τι στιγμή, που έχουμε υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία. Αλλά δεν τους παρέχουμε άσυλο», υποστηρίζει ο Ματέους Μοραβιέτσκι.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω της επανειλημμένης άρνησής τους να δεχθούν αν και είχαν δεσμευθεί ότι θα το πράξουν στο πλαίσιο των ποσοστώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ