Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Έχουμε ξεφύγει… Ζήτησε από το «100» να της βρει άνδρα! – Τα κουλά που ακούν οι αστυνομικοί της Πάτρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

astynomia tilefoniko kentro
Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης που στεγάζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού στην Πάτρα, δέχεται εκατοντάδες τηλεφωνήματα την ημέρα για συμβάντα σοβαρά, επικίνδυνα, απλά, αμιγώς αστυνομικά, αλλά και για περιστατικά με κοινωνική διάσταση ή για προβλήματα που αφορούν στην κυκλοφορία και την παράνομη στάθμευση. Μέσα σε αυτά όμως υπάρχουν και κάποια που αν μη τι άλλο είναι διαφορετικά και λίγο παράξενα.

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου αστυνομικοί του Κέντρου έχουν ακούσει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να τους ζητούν να σταματήσουν τις καμπάνες να χτυπούν, να καταδιώξουν φαντάσματα ή ακόμα και να βρουν γαμπρό!
Το «ροζ» τηλέφωνο
Μια γυναίκα αποφάσισε ένα βράδυ να καλέσει το 100 γιατί όπως φαίνεται είχε βαρεθεί τη μοναξιά της. Στην αρχή το πρώτο πράγμα που άκουσαν οι αστυνομικοί, ήταν μουσική.
Στη συνέχεια η γυναίκα διατύπωσε το αίτημά της προς την ΕΛ.ΑΣ. κι αυτό δεν ήταν άλλο από το να της βρει η αστυνομία έναν άνδρα προκειμένου να τον παντρευτεί!
Οι καμπάνες
Είναι γεγονός ότι κάποιοι ενοχλούνται από την ήχηση των καμπανών, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Όπως πληροφορείται το thebest.gr πολίτες δεν έχουν διστάσει να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός και να της ζητήσουν να τις σταματήσει!
Τα φαντάσματα
Το «μενού» των τηλεφωνημάτων στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλούσιο και περιλαμβάνει και άλλα περιστατικά. Ακόμα και για…φαντάσματα έχει ειδοποιηθεί το «100» προκειμένου να παρέμβει και να τα τρέψει σε φυγή.
Άλλα τηλέφωνα μη αστυνομικού χαρακτήρα είναι αυτά που έχουν να κάνουν με τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό ζώων, τα οποία διαχειρίζεται η αστυνομία με τη συνδρομή της πυροσβεστικής κ.α.
Το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης λαμβάνει καθημερινά περίπου 250 τηλέφωνα. Από αυτές, περίπου 90 κατά μέσο όρο, αφορούν σε θέματα Αστυνομικού ενδιαφέροντος.
[theBest.gr]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ