Ποια ηλεκτρική συσκευή πρέπει να απολυμαίνουμε τακτικά;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

electric devices
Καθαρίζουμε την κουζίνα αρκετά συχνά, όπως επίσης και το ψυγείο. Ωστόσο, υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι που συχνά αμελούμε να καθαρίσουμε ή και να απολυμάνουμε ενώ στην πραγματικότητα είναι απαραίτητο.

Μια από αυτές τις ηλεκτρικές συσκευές την χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά μέσα στο μήνα και γι’ αυτό πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά.
Ο λόγος για το σίδερο των ρούχων. Μπορεί φαινομενικά να μας φαίνεται ότι δεν βρομίζει, αλλά στην πραγματικότητα αν το αφήνετε καιρό χωρίς καθάρισμα, όλες οι βρομιές θα καταλήξουν στα ρούχα σας.
Το ότι λειτουργεί, μάλιστα, με υψηλές θερμοκρασίες δεν σημαίνει ότι είναι και αποστειρωμένο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνετε αν σιδερώνετε και ρούχα μωρού.
Αρχικά, βάλτε στην τρύπα του σίδερου όπου τοποθετείται το νερό, ίση ποσότητα νερού και ξιδιού μέχρι να γεμίσει το σίδερο κατά το 1/3 του. Έπειτα βάλτε το σίδερο στην πρίζα και ρυθμίστε το σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε το για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια γεμίστε όλο το σίδερο με νερό ώστε να φύγουν όλες οι υπολειπόμενες ακαθαρσίες που ίσως έχουν συσσωρευθεί εσωτερικά του σίδερού σας αλλά και τα υπολείμματα ξιδιού.
Αν, τώρα, η μεταλλική πλάκα στο κάτω μέρος του σίδερού σας έχει έντονα σημάδια και λεκέδες, τότε μπορείτε να την καθαρίσετε με λίγη μαγειρική σόδα και νερό.
[baby.gr]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ