Bloomberg: Η Google μετέφερε 16δισ. ευρώ στις Βερμούδες για να αποφύγει τη φορολογία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

google
Η Google… μετακόμισε 15,9 δισεκατομμύρια ευρώ (19,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μια εταιρία-βιτρίνα των Βερμούδων το 2016, εξοικονομώντας τα δισεκατομμύρια δολάρια των φόρων εκείνο το έτος, ανέφερε το Bloomberg την Τετάρτη, αναφέροντας κανονιστικές καταχωρίσεις στην Ολλανδία.

Η Google χρησιμοποιεί δύο δομές, γνωστές ως “διπλό ιρλανδικό” και “ολλανδικό σάντουιτς”, για να προστατεύσει τα περισσότερα από τα διεθνή κέρδη της από τη φορολογία, ανέφερε το Bloomberg.
“Το σχέδιο περιλαμβάνει τη μετατόπιση εσόδων από μια θυγατρική της Ιρλανδίας σε μια ολλανδική εταιρεία χωρίς εργαζόμενους και στη συνέχεια σε ένα γραμματοκιβώτιο των Βερμούδων που ανήκει σε άλλη εταιρεία που έχει εγγραφεί στην Ιρλανδία”, ανέφερε.
Το ποσό των χρημάτων που μετακίνησε η Google μέσω αυτής της φορολογικής δομής το 2016 ήταν επτά τοις εκατό υψηλότερο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την αρχειοθέτηση της εταιρείας στο ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο της 22ας Δεκεμβρίου και η οποία τέθηκε στη διάθεση του κοινού την Τρίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ