Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε τέμενος στη Νιγηρία με τουλάχιστον 14 νεκρούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_5422Τουλάχιστον 14 νεκρούς είχε ως αποτέλεσμα η επίθεση βομβιστή-καμικάζι της Μπόκο Χαράμ σε τέμενος στην πόλη Γκαμπόρου στα σύνορα της Νιγηρίας και του Καμερούν.
Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί λίγο πριν από την πρώτη πρωινή προσευχή των μουσουλμάνων πιστών στο τζαμί της Γκαμπόρου, σύμφωνα με μέλη πολιτοφυλακών.
«Προς το παρόν έχουν ανασυρθεί 14 πτώματα από τα συντρίμμια του τεμένους, στη συνοικία Ουνγκουγουόρ Αμπούτζα, ενώ το τέμενος καταστράφηκε τελείως από την έκρηξη», ανέφερε ο Ούμαρ Κατσάλα, μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης που πολεμάει την Μπόκο Χαράμ στο πλευρό του στρατού της Νιγηρίας.
«Όμως ο απολογισμός μπορεί να γίνει βαρύτερος. Μόνο ο μουεζίνης επιβίωσε και θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά ακόμα θύματα κάτω τα συντρίμμια» συμπλήρωσε.
Η Γκαμπόρου, πόλη που αποτελεί σημαντικό εμπορικό κόμβο στη μεθόριο της Νιγηρίας και του Καμερούν, είχε πέσει στα χέρια της Μπόκο Χαράμ τον Αύγουστο του 2014. Παρά την ανακατάληψή της τον Σεπτέμβριο του 2015, με τη συμβολή του στρατού του Τσαντ, μέλη της Μπόκο Χαράμ συνεχίζουν να διαπράττουν σποραδικά επιθέσεις σε γύρω χωριά και σε δρόμους στην περιοχή.
Ο νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι διαβεβαίωσε στην ομιλία του για το νέο έτος ότι η Νιγηρία «έχει τελειώσει με την Μπόκο Χαράμ», παρότι οι ενέργειες βομβιστών-καμικάζι, οι έφοδοι ενόπλων και οι επιθέσεις εναντίον θέσεων του στρατού αυξήθηκαν μέσα στους τελευταίους δύο μήνες.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ, news24.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ