Ερώτηση “φάουλ” από τον Λοβέρδο προκαλεί οργή στο ΠΝ και απάντηση του ΓΕΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img_6943Ερώτηση που προκάλεσε ανακοίνωση του ΓΕΝ και σίγουρα θα προκαλέσει οργή στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων του Στόλου,κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος! Ο βουλευτής υποστηρίζει στην ερώτησή του αναφέρεται σε γεγονός του Μαίου του 2016 110 μίλια νότια της Κρήτης,όπου τουρκικό σκάφος ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών, εντοπίστηκε στην περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες κάτι που προκύπτει και από το βίντεο που ο ίδιος ο Α.Λοβέρδος έδωσε στη δημοσιότητα για να υποστηρίξει όσα ισχυρίζεται στην ερώτησή του.

Τι ισχυρίζεται; Πως η Φρεγάτα ΕΛΛΗ που είχε σπεύσει στην περιοχή απλά παρακολουθούσε τους επιβαίνοντες στο σκάφος να πετάνε κιβώτια στη θάλασσα και αργότερα αποσύρθηκε με άνωθεν εντολές!

Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι πηγές του βουλευτή. Σίγουρα του λένε ότι θέλουν ,γιατί μας είναι αδιανόητο ότι του είπαν όλη την αλήθεια και ο κ.Λοβέρδος έκανε αυτή την ερώτηση!

Το βέβαιο είναι ότι στο ΓΕΝ κυριολεκτικά πνέουν μένεα κατά του βουλευτή.

Η απάντηση του ΓΕΝ που κακώς αναφέρεται σε δημοσιεύματα. Τα δημοσιεύματα προκλήθηκαν από την ερώτηση βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου:

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την 25 Μαΐου 2016 η φρεγάτα ΕΛΛΗ που συμμετείχε στην Άσκηση PHOENIX EXPRESS 2016, διετάχθη αρμοδίως, κατόπιν σχετικού αιτήματος Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να πλεύσει σε θαλάσσια περιοχή νότια ν. Κρήτης, προς διερεύνηση πληροφορίας που αφορούσε την κίνηση ύποπτων σκαφών για πιθανή παράνομη δραστηριότητα στη θάλασσα.

Μεταμεσονύκτιες ώρες της 26 Μαΐου 2016, η φρεγάτα ΕΛΛΗ εντόπισε ένα αλιευτικό σκάφος περί τα 100 ναυτικά μίλια νότια ν. Κρήτης. Η φρεγάτα ΕΛΛΗ πραγματοποίησε διαδικασία αναγνώρισης (HAILING) και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για το αλιευτικό σκάφος MURAT TERZI, σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε προς λιμένα Τύνιδας. Ακολούθως, η φρεγάτα ΕΛΛΗ διετάχθη από ΓΕΝ να εκτελέσει διαδικασία νηοψίας (BOARDING) με την ομάδα ΜΥΑ του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, η οποία ήδη επέβαινε στη φρεγάτα στο πλαίσιο της ανωτέρω Άσκησης.

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (άνεμοι Βόρειοι-Βορειοανατολικοί έντασης 8Β) καθίστατο απαγορευτική η καθαίρεση λέμβου από τη φρεγάτα για τη διεξαγωγή της νηοψίας.

Η φρεγάτα ΕΛΛΗ ακολούθως διετάχθη όπως με κατάλληλες κινήσεις οδηγήσει το MURAT TERZI σε λιμένα Ιεράπετρας. Κατά την κίνηση αυτή, παρατηρήθηκε από τη φρεγάτα ΕΛΛΗ η ρίψη στη θάλασσα αριθμού σάκων από το MURAT TERZI. Η εν λόγω ενέργεια καταγράφηκε από την κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας του πλοίου.

Στη συνέχεια, πρωινές ώρες της 26 Μαΐου 2016, κατόπιν βελτίωσης καιρικών συνθηκών, εκτελέσθηκε νηοψία επί του MURAT TERZI, από την ομάδα ΜΥΑ του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, η οποία επέβαινε στη φρεγάτα ΕΛΛΗ, χωρίς να εντοπισθούν ύποπτα ευρήματα.

Σε σχετική ερώτηση από την ομάδα νηοψίας στον Κυβερνήτη του MURAT TERZI, δόθηκε η απάντηση ότι οι σάκοι που ρίφθηκαν στη θάλασσα, ήταν αλλοιωμένα αλιεύματα, λόγω προβλήματος στα ψυγεία του MURAT TERZI.

Κατόπιν των ανωτέρω, η φρεγάτα ΕΛΛΗ, διετάχθη να συνεχίσει τη συμμετοχή της στην ανωτέρω Άσκηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

http://www.militaire.gr/ερώτηση-φάουλ-από-τον-λοβέρδο-προκαλε/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ