Αισχρή πρόκληση: Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν στον Πατριάρχη Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ!

Επίθεση και σε διπλωματικό αυτοκίνητο – οργή στην Αθήνα
https://youtu.be/cAQyz6REE3M
Διαδηλωτές στη Βηθλεέμ, δεν είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται για Ελληνορθόδοξους αραβόφωνους ή Παλαιστίνιους μουσουλμάνους, επιτέθηκαν το Σάββατο στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
Οι διαμαρτυρόμενοι που δεν ήταν πολλοί, αλλά διακρίνονταν από τον γνωστό παλαιστινιακό ακτιβισμό, λιθοβόλησαν το αυτοκίνητο του πατριάρχη Θεόφιλου Γ΄, κατηγορώντας τον για τις πολυετείς ενοικιάσεις εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος του Ισραήλ.

Τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη προστάτεψε η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας.
Στην κεντρική πλατεία της Βηθλέεμ τα πράγματα κύλισαν ομαλά, ενώ ο δήμαρχος της Βηθλεέμ, Αντόν Σαλμάν, δεν ήταν εκεί για να υποδεχθεί τον Πατριάρχη.
Στη Βηθλεέμ, κάποτε εντελώς χριστιανική πόλη, σήμερα οι μουσουλμάνοι είναι πλειονότητα. Οι χριστιανοί της Βηθλεέμ είναι όλων των δογμάτων. Η πόλη έχει Ρωμαιοκαθολικούς, Προτεστάντες, Ελληνορθόδοξους και Μονοφυσίτες (Αρμένιους και Ασσύριους).
Βάση νόμου του 1997 που θέσπισε ο Γιασέρ Αραφάτ, ο δήμαρχος της Βηθλεέμ πρέπει να είναι πάντα χριστιανός, παρά τη μουσουλμανική πλειοψηφία. Επίσης πρέπει να εναλλάσσονται στις θητείες Ελληνορθόδοξος δήμαρχος με Ρωμαιοκαθολικό.
Οι εντάσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στη Βηθλεέμ είναι συχνές.
Οι Άραβες θεωρούν την εκκλησιαστική περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «αραβική», κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ως θεσμός διάδοχος του ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους (Βυζαντίου), κατέχει εδάφη ρωμαϊκά -που του παραχωρήθηκαν από το ρωμαϊκό κράτος- αιώνες πριν την αραβική εισβολή στην Παλαιστίνη.
Επίσης, ως ανατολικορωμαϊκό ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο αγόρασε πολλά ακίνητα στο παρελθόν που αποτελούν εκκλησιαστική του περιουσία.
Το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο δεν είναι Άραβες αλλά ελληνορωμαϊκοί -κυρίως ελληνικοί- εξαραβισμένοι γλωσσικά πληθυσμοί, που προηγούνται στην Παλαιστίνη από τους Άραβες. Ποια δικαιώματα λοιπόν έχουν στην εκκλησιαστική περιουσία άραγε οι Άραβες; Προφανώς κανένα.
Μόνο οι αραβόφωνοι Έλληνες της Παλαιστίνης μπορούν να αξιώσουν δικαιώματα, αλλά η πλειονότητά τους φοβισμένη από την αραβική τρομοκρατία αναγκάζεται να δηλώνει ότι είναι και αυτοί Άραβες. Αποτέλεσμα της αραβικής τρομοκρατίας είναι ότι μόλις 30.000 Ελληνορθόδοξοι έχουν απομείνει στα εδάφη της Παλαιστινιακής Αρχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ