"Περιμένουμε την Ελλάδα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ", λέει ο Αναστασιάδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

anastasiadis theofaneia
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εορτασμών των Θεοφανείων στο Ζύγι, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ερωτηθείς πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα προχωρήσει η Λευκωσία στην οριοθέτηση της ΑΟΖ της, είπε: «Έχει ήδη λεχθεί ότι ήταν να λεχθεί, επομένως δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος διότι εφάπτονται οι ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Εκείνο θα το αποφασίσουμε εν καιρώ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Καστελόριζο σε σχέση με διεκδικήσεις της Τουρκίας και ερωτηθείς αν για αυτό καθυστερεί η Ελλάδα, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν είναι θέμα οριοθέτησης της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, είναι μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Επομένως, αυτό είναι εντελώς ξένο θέμα προς όσα συζητούμε για τις συντεταγμένες της κυπριακής ΑΟΖ».
Ερωτηθείς αν τον ανησυχούν δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας ότι μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα θα καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσουν, ο Πρόεδρος είπε ότι «θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και ανάλογα θα αντιδράσουμε και θα δράσουμε».
[philenews]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ