Ξαναχτύπησε ο (αντ)Εθνικός Κήρυκας με #fakenews περι αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με εντολή της κυβέρνησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1a160f28 8c58 434c 8202 b11fc4fcc198Η γνωστή εφημερίδα της ομογένειας, που στο παρελθόν λιβάνιζε τη Χούντα ενώ φιλοξενούσε Τουρκικές διαφημίσεις, γνωστή για τις σχέσεις λατρείας με την οικογένεια Μητσοτάκη, κυκλοφόρησε κατάπτυστο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ζήτησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αντικαταστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Οπως είναι φυσικό, η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα εκδίδοντας αυστηρή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς δεν έπραξαν όσα αναφέρει το δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας, ούτε εστάλη μήνυμα στον κ. Βαρθολομαίο μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, που επισκέφθηκε το Φανάρι με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων.
Πάντως, η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» γράφει στην ιστοσελίδα της ότι εμμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματος της (εκτός φυσικά από το ότι κ. Αμανατίδης είναι Υφυπουργός Εξωτερικών, κι όχι αναπληρωτής Υπουργός).
Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη έστειλε στον εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα», κ. Αντώνη Διαματάρη το ακόλουθο μήνυμα:
«Αξιότιμε κύριε Διαματάρη, Λαμβάνοντας αφορμή από τα διαλαμβανόμενα στο σημερινό άρθρο του συντάκτη σας, κ. Θ. Καλμούκου, υπό τον τίτλο, “Δρομολογείται η αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου” και ειδικότερα από τα σημεία που αναφέρεται ότι <τόσο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς ζήτησαν από τον Πατριάρχη να παρέμβει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και να αντικαταστήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο>, καθώς, επίσης, και ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, (και όχι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών όπως λανθασμένα αναγράφεται) <κόμισε και μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο>, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:
Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, υπό τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ουδέποτε ενεπλάκη σε εκκλησιαστικά ζητήματα. Κατά συνέπεια, τόσο ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, ουδέποτε ζήτησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημητρίου.
Ομοίως, ουδέν μήνυμα αναφορικά με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκομίσθη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέσω του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Αμανατίδη κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη.
Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρακαλούμε όπως άμεσα πράξετε τα δέοντα για την αποκατάσταση της αλήθειας, δημοσιεύοντας στο ίδιο σημείο της εφημερίδας σας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των απολύτως ψευδών, παντελώς ανυπόστατων και φανερά προβοκατόρικων αναφορών που εκτέθησαν παραπάνω».
Με πληροφορίες από mignatiou.com
 
infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ