Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-Εκβιάζουν τους απλήρωτους εργαζόμενους του MEGA ζητώντας τους να υπογράψουν σε…λευκό χαρτί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mega-kleiston__article__article
Να υπογράψουν σε ένα… λευκό χαρτί, χωρίς να υπάρχει κείμενο, ζήτησαν την Παρασκευή, από τους εργαζόμενους, εκπρόσωποι της διοίκησης του Mega, ενόψει της κατάθεσης αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 Β του Πτωχευτικού Δικαίου τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, μόλις 3 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως καταγγέλλει στο Left.gr εργαζόμενος του Mega, «οι μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού και επίδοξοι “σωτήρες” των 420 ηρωικών εργαζομένων του, που το κρατάνε στην ζωή για 15 μήνες απλήρωτοι, έρχονται την τελευταία στιγμή να εκβιάσουν τους ανθρώπους αυτούς ζητώντας τους να υπογράψουν σε ένα λευκό χαρτί χωρίς να υπάρχει κανένα κείμενο!». Όλα αυτά μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι, καθώς την Πέμπτη 11 Γενάρη λήγει η προθεσμία για την υποβολή φακέλων για την αδειοδότηση από το Ε.Σ.Ρ.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, με διάφορες προφάσεις.
Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία αντιδρούν και δηλώνουν ότι δεν υπογράφουν τίποτε σε λευκό χαρτί, τονίζει ο ίδιος και προσθέτει: «Είναι πιθανο να βρουν έναν μικρο αριθμό φοβισμένων υπαλλήλων (30-40) αλλά πόση ντροπή και πόσος σαδισμός πια απέναντι στους υπαλλήλους τους; Άδεια εκπομπής μπορεί να πάρουν, την εκτίμηση των τηλεθεατών, ποτέ ξανά!»…
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει, σε προφορικό μόνο επίπεδο, η δέσμευση ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας στο νέο καθεστώς ενώ θα εξοφληθούν τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους.
Το σχέδιο διάσωσης προβλέπει, σύμφωνα με σχετικά δημοσίευματα, ότι η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.», ιδιοκτήτρια του σταθμού, θα υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα και τον Μάιο θα συγχωνευτεί με την εταιρεία που θα έχει κερδίσει τηλεοπτική άδεια. Έτσι, το Mega αναμένεται να επαναλειτουργήσει με ζωντανό πρόγραμμα (ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές) ενώ θα προχωρήσει, όπως προείπαμε και η σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων στους εργαζομένους.
Την ίδια στιγμή, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ καθώς και οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί και οι τεχνικοί της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι «στηρίζουν ενεργά τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πλήρη επαναλειτουργία του MEGA, τη διάσωση όλων των θέσεων εργασίας και την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων, παρά το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι επί 15 μήνες».
Ταυτόχρονα, καλούν τους μετόχους της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» και τις τράπεζες που διαπραγματεύονται για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού, «να αναλάβουν αυτή την κρίσιμη ώρα τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι των εργαζομένων και των οικογενειών τους, κινώντας επιτέλους τις απαιτούμενες διαδικασίες για αποκατάσταση της τακτικής μισθοδοσίας».
Πηγή: left.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ