Οι… black ops (μαύρες επιχειρήσεις) της αρχαιότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

black ops
Από τους Σπαρτιάτες ως τους πολεμιστές-φαντάσματα.

Οι Σπαρτιάτες. Στην απειλή της περσικής εισβολής, οι ‘Έλληνες αντέταξαν τις φημισμένες Ειδικές Δυνάμεις τους, τους 300 Σπαρτιάτες. Αυτή είναι η αληθινή ιστορία της ηρωικής αντίστασής τους στον πελώριο περσικό στρατό.
.
https://youtu.be/F0HbSOLAvv4
.
Οι Ασασίνοι. Οι Ασασίνοι ήταν πιο φονική ομάδα Ειδικών Δυναμεων του Μεσαίωνα. Για να μάθουμε γι’ αυτούς, πρέπει να ανατρέξουμε στην Περσία του 11ου αιώνα. Οι Ασασίνοι υπήρξαν στρατιωτικο-θρησκευτικό τάγμα Νιζαριτών Ισμαηλιτών με διάρκεια ύπαρξης περίπου από το 1092 μέχρι το 1265. Αν και ξέρουμε ότι ήταν Νιζαρίτες, δεν είναι γνωστές οι ακριβείς θρησκευτικές τους δοξασίες, αλλά είναι βέβαιο ότι είχαν τυφλή υπακοή στον αρχηγό τους. Κύρια προπύργιά τους υπήρχαν στην Περσία και τη Συρία, ενώ ήταν κύριοι εχθροί των Σουνιτών ηγεμόνων, τους οποίους θεωρούσαν εχθρούς χειρότερους και από τους χριστιανούς Σταυροφόρους. Ο όρος “ασασίνοι” (αγγλ. assassins) προήλθε από παραφθορά της λέξης “χασασίν” ή “χασισίν”, δηλαδή “αυτός που τρώει χασίς”,[από τους Σταυροφόρους.[Οι Ασασίνοι εκτελούσαν τις πράξεις τους υπό την επήρεια χασίς, το οποίο τους δινόταν ως μια πρόγευση για τις απολαύσεις που θα γεύονταν στους ουράνιους κήπους που περιγράφει το Κοράνιο, μετά την εκτέλεση της αποστολής τους.
.
https://youtu.be/nUmrHvKy3vg
.
Οι Νίντζα . Μάθετε πώς οι Νίντζα έγιναν οι αθόρυβες ειδικές δυνάμεις του σημαντικότερου σογκούν της Ιαπωνίας και πώς εξολόθρευσαν ολόκληρο στρατό με μια ευφυέστατη παγίδα.
.
https://youtu.be/jBfwl4xNNcQ
.
Οι Πολεμιστές Κόα της Χαβάης. Οι Πολεμιστές Κόα της Χαβάης ήταν οι ειδικές δυνάμεις του Ειρηνικού. Επινόησαν τη δική τους πολεμική τέχνη, τη Λούα, και εκπαιδεύονταν ασταμάτητα, για να σπάνε κάθε κόκκαλο στο σώμα του εχθρού τους.
.
https://youtu.be/iS3shknQFi4
.
Οι πολεμιστές-φαντάσματα. Οι Πολεμιστές-Φαντάσματα ήταν οι ελίτ ειδικές δυνάμεις της αρχαίας Γερμανίας, εκπαιδευμένοι να πολεμούν νύχτα. Εμφανίζονταν από το πουθενά, σπέρνοντας τον πανικό στις τάξεις των εχθρών τους.
.
https://youtu.be/4CurTh_-HoM

ΔΗΜΟΦΙΛΗ